jarak 8tahun pada usia 39tahun

Sy mengandung anak ke4 dengan jarak 8tahun pada usia 39tahun. Siapa ada pengalaman begini...mudah tak bersalin bila jarang jauh ? Apa kisah mummy lain share plz. Apa persediaan saya nak buat? Urut ketika menjelang 36minggu ke atas ke. Makan minum apa ke untuk tenaga dan kelancaran bersalin?

7 Balas

saya jarak 5 tahun, 39tahun ank no 5.. insyallah boleh.. sy aktif pd umur ni rasanya..dan hujung2 36w sy kerap bersama.. alhamdhulillah dlm 40 minit aje amik masa utk bersalin..tiada tanda tp bukaan dh 5cm😅.. nasib g chkup.. scan doc tgok bb dh masuk laluan..try seluk dh 5cm.. tp sy minta balik dulu..ptg kol 5 baru admit kat kpj.. masa masuk labour dh 7cm.. 😂.. kol 7 masuk ubt.. 7.52pm dh bersalin.. normal delivery, x gunting tp ada koyak sikit so jahit pun x byk.. 😊..