Boleh cuba bersalin normal atau tidak

Anak sulung dah 11 tahun, anak kedua 8 tahun.. kedua-duanya czer.. adakah masih punya peluang untuk cuba normal buat kali ni? Boleh sape² share pengalaman or info tak sebab jarak 8tahun. Adakah anak boleh sehingga 3 orang sahaja? #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu

6 Balas

klu 2x czer, the 3rd one tetap czer walaupun gap jauh. cuma nya mungkin dktr pakar bg peluang lg utk pregnant sekali lg if xde lekatan organ dan masih cantik jahitan. and faktor usia dan kesihatan ibu

4w ago

ye xboleh sbb risiko lekatan organ dlmn dan bahaya utk nyawa ibu. and sbb tu juga masa 2nd pregnancy dktr suruh pilih vbac or elektif.

selalunya klau dh dua kali czer yg ketiga x boleh normal dh kena czer jugak limit 3 kali atau 4 kali je boleh pregnant .

5261361