beranak jarak dekat

siapa ada pengalaman bersalin jarak dekat ? okay ke .. bole tau berapa jarak nye

7 Balas

Saya bersalin masa ank 1st 11bulan, skrg dorg besar sama sama, double penat sbb dua dua melasak tapi sye x myesal, even 11 bulan beza tapi nampak kakak yg 1st sangat protective dengan adik dia, kite marah adik die marah kite balik jgn marah adik dia, kite bagi die makan die bagi adik die makan jugak even adik die x boleh kunyah bende pejal lagi 🤦🏻‍♀️. But i am enjoying this. Dari segi kesihatan mmg u kene extra jaga diri sendri

Pada sy tak ok. Sbb sy pun anak jarak setahun je kakak dgn adik. Dan betul apa yg nurse/doctor ckp. Badan kita belum sihat sepenuhnya lagi2 klu ada history mabuk teruk. High risk utk beranak awal(baby premature). And yes, sy beranak pd usia kandungan 7 bulan. Tp sy tak menyesal, instead sy belajar dr apa yg sy lalui. Klu puan thinking of having number 2 baik selepas anak 1st dah 2 tahun. Jaga diri baik2.

Saya minta maaf ya mommy sebab saya tak lalui apa yang mommy lalui. Tapi saya yakin ada ibu lain yang pernah lalui seperti mommy dalam komuniti TAP ni. Jom mommy lain kongsikan di sini🤗 Saya doakan semoga mommy dipermudahkan urusan dan moga selamat semuanya. Allahumma Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms #TAPactiveusers

sy ok je ank br 4bln sy dh hml lg..skrg dh besar cam kembar beza setahn kn🤭penat mmng lah penat..tp tu lah nikmatny..skrg br ad bby lg lps 4th..ini pon nk program lg bby ke 4 dgn jrk yg dekat biar penat sekali lpstu dh xnk preggy lg nk besarkn je ank yg ad🤭🤭

2y ago

puan masa besalin anak kedua tu okay ke. Mudah sikit ke ? sebab org kata laluan tu masih ada . senang buka.. betul ke ?

pada Sy ok je.. saya ada 2x pengalaman anak jarak dekat.. anak pertama dan ke 2...anak k3 dan ke 4..sekarang dah sekolah semuanya.. membesar skali je... hehehehe mcm kembar

okey sja. cuma jaga kesihatan tu. tak perlu risau sgt.

ok je kl normal..sy beza setahn je ank 1&2..