jarak 8tahun pada usia 39tahun

Sy mengandung anak ke4 dengan jarak 8tahun pada usia 39tahun. Siapa ada pengalaman begini...mudah tak bersalin bila jarang jauh ? Apa kisah mummy lain share plz. Apa persediaan saya nak buat? Urut ketika menjelang 36minggu ke atas ke. Makan minum apa ke untuk tenaga dan kelancaran bersalin?

7 Balas

sya bersalin ank ke-3 bulan mac hari tu berjarak 9tahun dgn ank ke-2 . itupun hamil tanpa di rancang sbb masa hamil, sya tgh mkn ubat perancang tp tetap jadi jg babynya ?. sya xda berurut ke apa, dlm pikiran dh set siap2 msti sakit mcm 1st time beranak. sbb dh lama kan. tp bila smpi masanya nak bersalin, sgt2 mudah. dr masuk wad 4cm smpi bersalin hya 3jam. dan paling best, xda koyak or jahit ?.