Position Tidur

Hi semua. Nak tnya trimister 3 posisi tidur mcm mana yang yg selesa untuk ibu2 semua. Saya tidur mengiring. Tp bila mengiring belah kanan tulang belah kiri akan rasa sakit bila ke kiri jadi sakit belah kanan. Jadi x selesa bila bngun pagi. Bantal mmg bnyk dah kiri kanan atas bawah bantalnya.
19 Replies
VIP Member
Saya tidur pakai pregnancy pillow bentuk U tu & tidur terlentang tapi bawah kaki letak 2 3 bantal bagi kaki tinggi untuk peredaran darah & jangan bagi kaki cramp. Sebab kalau mengiring betul, saya tak
..more
Sya tdur da mcm2 gaya. Dia pling best tdo bila betul3 penat. Time tu mmg x sedar langsung. Bngun pagi rasa relax sgt. Klu hari2 biasa mmg ada je x kene.
Sy dah week 33. Smlm try tido bantal tinggi skit. Rase mcm better la dr mengiring. Rase nk tido dudok menyandarr je plak. Hahha
Tdo bantal tinggi pon x selesa jgk. Hahhahha. Kadang sya pon tdo dduk. Tp nnti effects pinggang plak. Lg pon setiap sejam bngun g toilet
same me. .tp saya lebih mengiring ke kiri kalau mengiring ke kanan baby menekan pundi kencing seksa rasanya nk bangun utk g ke toilet. . .keluar air kencingnya skit je. .if tahan perut rasa memulas².
..more
Tu la. Mmg bertabah je ni.
Saya pun rasa macam Sis, bila dah masuk trimester 3 ni ,nak tdo baring kiri kanan memang rasa macam tak kena...kena bertabah Dan tahan rasa sakit, dlm hati sllu kata sabar2..Tak lama lagi baby keluar�
..more
Tu la. Serba serbi x kena. Kadang2 smpi tdo dduk. Jnji boleh pejam mata. Nk bngun ke toilet lagi. Hahhaha. Mmg kne bnyk bersabar.
Byk2 sabar sis.. Cuba try mintak suami urut2 sblum tidoq.. Manatau selesa lepas tu.. Try carik posisi yg lebih selesa.. Tpi memang trimister 3 Ni perlukan byk kesabaran.. Hehehek 🌺💞❤️
Mmg da x selesa nk tdo. Suami weekend baru ada. Saya klu tdo mmg bantal keliling badan😁😁. Lgpon da start kerap ke toilet kan. Jd mmg x selesa la nk tdo.