Position Tidur

Hi semua. Nak tnya trimister 3 posisi tidur mcm mana yang yg selesa untuk ibu2 semua. Saya tidur mengiring. Tp bila mengiring belah kanan tulang belah kiri akan rasa sakit bila ke kiri jadi sakit belah kanan. Jadi x selesa bila bngun pagi. Bantal mmg bnyk dah kiri kanan atas bawah bantalnya.

19 Balas
Tulis jawapan
VIP Member

Saya tidur pakai pregnancy pillow bentuk U tu & tidur terlentang tapi bawah kaki letak 2 3 bantal bagi kaki tinggi untuk peredaran darah & jangan bagi kaki cramp. Sebab kalau mengiring betul, saya tak boleh nafas. Pakai pregnancy pillow senang sebab boleh mengiring sikit & ada bantal yang tahan belakang badan. Saya ada tanya nurse, nurse cakap tidur ikut mana badan kita selesa. Jangan ikut orang

Baca lagi
1y ago

Sya tdur da mcm2 gaya. Dia pling best tdo bila betul3 penat. Time tu mmg x sedar langsung. Bngun pagi rasa relax sgt. Klu hari2 biasa mmg ada je x kene.

Sy dah week 33. Smlm try tido bantal tinggi skit. Rase mcm better la dr mengiring. Rase nk tido dudok menyandarr je plak. Hahha

1y ago

Tdo bantal tinggi pon x selesa jgk. Hahhahha. Kadang sya pon tdo dduk. Tp nnti effects pinggang plak. Lg pon setiap sejam bngun g toilet

same me. .tp saya lebih mengiring ke kiri kalau mengiring ke kanan baby menekan pundi kencing seksa rasanya nk bangun utk g ke toilet. . .keluar air kencingnya skit je. .if tahan perut rasa memulas². .nak xnk tahan jela mengiring belah kiri if pinggang akan rasa sakit. .sbb dh masuk trimister 3 ni kita mmg akan susah nk tidur. .lg² bila dh masuk 30 week ke atas. .bertabahlah wahai ibu² 💪🏻

Baca lagi
1y ago

Tu la. Mmg bertabah je ni.

Saya pun rasa macam Sis, bila dah masuk trimester 3 ni ,nak tdo baring kiri kanan memang rasa macam tak kena...kena bertabah Dan tahan rasa sakit, dlm hati sllu kata sabar2..Tak lama lagi baby keluar😅🤭🤭..baring telentang pun rasa Tak selesa dh skrg , tpksa baring kiri skjp baring kanan skjp wlupun kdg mmg menganggu waktu tdo.

Baca lagi
1y ago

Tu la. Serba serbi x kena. Kadang2 smpi tdo dduk. Jnji boleh pejam mata. Nk bngun ke toilet lagi. Hahhaha. Mmg kne bnyk bersabar.

Byk2 sabar sis.. Cuba try mintak suami urut2 sblum tidoq.. Manatau selesa lepas tu.. Try carik posisi yg lebih selesa.. Tpi memang trimister 3 Ni perlukan byk kesabaran.. Hehehek 🌺💞❤️

1y ago

Mmg da x selesa nk tdo. Suami weekend baru ada. Saya klu tdo mmg bantal keliling badan😁😁. Lgpon da start kerap ke toilet kan. Jd mmg x selesa la nk tdo.

Miring kanan.. Dok rasa baby supa berenang cuit2 sampai ke pingang.. 🤭😅😅 .. Pusing kiri.. Atas bawah dia membola.. 😅😅😅 tp dah ngantok punya pasal.. Kadang terlelap mcm tu ja.

1y ago

Mcm2 ragam pregnant ni. Hahahah

Dh hujung trimester ni seksa bebenor nk tdo. Tdo pon tdo ayam je. Asyik nk terkucil. 😅 Bantal mmg cover celah kangkang, kaki, perut, dada. Belakang pon kena sendal jgk. Huhu

1y ago

Betul. Setiap sejam ke toilet. Bantal da keliling badan pon serba x kene lagi. Plak tu babynya bila mlm belaja kungfu. Asyik terjaga je bila dia beraksi.

Tdo mengiring, lapik bantal bawah badan. Sekat dgn bantal kat belakang. Kat bawah dada lapik bantal kecik lagi. 😁😁 tu pun xselesa lagi. Terlentang tak boleh. Jadi lemas..

1y ago

Sya selesa je terlentang baby pon happy je. Tp takut darah x jalan plak.

last trimester nii...saya pun kurang dapat tidur yang lena...baring kiri dah lenguh, baring kanan risau, tidur duduk, selesa sebab pernafasan lancar, tapi tak selesa pula tulang pinggung sakit sangat....dah tu balik2 nak pergi tandas

Baca lagi
1y ago

yaa...buat stress je dibuatnya

Saya tidur lapik bantal di bawah perut. Alhamdulillah ok je

1y ago

Bantal da keliling badan. Pon x selesa lagi.