Position Tidur

Hi semua. Nak tnya trimister 3 posisi tidur mcm mana yang yg selesa untuk ibu2 semua. Saya tidur mengiring. Tp bila mengiring belah kanan tulang belah kiri akan rasa sakit bila ke kiri jadi sakit belah kanan. Jadi x selesa bila bngun pagi. Bantal mmg bnyk dah kiri kanan atas bawah bantalnya.

19 Balas

Tdo mengiring, lapik bantal bawah badan. Sekat dgn bantal kat belakang. Kat bawah dada lapik bantal kecik lagi. 😁😁 tu pun xselesa lagi. Terlentang tak boleh. Jadi lemas..

5y ago

Sya selesa je terlentang baby pon happy je. Tp takut darah x jalan plak.

Dh hujung trimester ni seksa bebenor nk tdo. Tdo pon tdo ayam je. Asyik nk terkucil. 😅 Bantal mmg cover celah kangkang, kaki, perut, dada. Belakang pon kena sendal jgk. Huhu

5y ago

Betul. Setiap sejam ke toilet. Bantal da keliling badan pon serba x kene lagi. Plak tu babynya bila mlm belaja kungfu. Asyik terjaga je bila dia beraksi.

hahaha tak dapat nak tolong sis, tidur la macam mana pun still tak selesa and sakit bangun pagi😅😅 dilema ibu mengandung hahaha

5y ago

Tu lagi sadis. Bila kaki cramp jam tu plak rasa nk terkencing. Adoiii. Dugaan betul. Dengan kaki cramp heret g toilet.

Sy dah week 33. Smlm try tido bantal tinggi skit. Rase mcm better la dr mengiring. Rase nk tido dudok menyandarr je plak. Hahha

5y ago

Tdo bantal tinggi pon x selesa jgk. Hahhahha. Kadang sya pon tdo dduk. Tp nnti effects pinggang plak. Lg pon setiap sejam bngun g toilet

Samala sis.kiri kanan semua Tak kena last2 Saya tidur bersandar atau duduk tu pun sejam dua.

5y ago

Saya pernah gigit kepala suami sambil nangis sebab tengok dia tidur je.tidur lena.kita ngantuk xleh tidur

Saya tidur lapik bantal di bawah perut. Alhamdulillah ok je

5y ago

Bantal da keliling badan. Pon x selesa lagi.

saya dari mule tahu preggy mengiring belah kanan je selese

5y ago

Sya pon kerap kanan. Kiri mcm x selesa. Tp nk pusing2 pon payah skrg. Sakit giler celah2 peha ni.

kanan memang selesa. tapi artikel byk galakkn kiri

5y ago

Tu jgk la yg saya buat. Bkk movie apa2 lpastu mata ttup sendri.

Saya 29 weks tdo serba x kena dah

5y ago

Trimester ke 2 boleh lagi nk tdo. Bila mkin beso semua serba x kne. Anak pulak dia tau mak dia kerja. Dia dok diam siang2. Bila mlm start la dia kungfu2 mak dia. G kerja mata kuyu jer. Hahahah.