Ezzeyan, Malaysia

Can't wait to see you my baby ?

About Ezzeyan

Selamat Bersalin
Alhamdulillah selamat bersalin anak pertama, baby girl secara normal & berat 2.7kg pada 21/12. Patutnya 23/12 due, tapi baby nak keluar awal. Pukul 3 pagi pecah ketuban, pukul 4.50 pagi sampai hospita
..read
thumb image
Tahniah sis
Tahniahh .. ❤️
Tahniah ❤
VIP Member
Tahniah..mudah btl sis bersalin...
Tahniah.. Alhamdulilah dpermudahkn, sy pun mcm tu, pecah air ketuban awal pagi, x rasa skit sngt time pecah tu. 1st check baru 1 cm, pkul 7 pagi da 8 cm..
Due Date
Tinggal seminggu 1 hari je lagi tapi tak ada tanda tanda nak bersalin. Harap baby keluar before due date. Seronok dia duduk dalam perut mama ye. Doakan saya cepat bersalin ye mommies semua ☺️
thumb image
Masa saya hari tu, esoknya bersalin la. Insyaallah tak lama lg tu
Wife saya due 6 Jan 2020 tapi kena bersalin 16 Dec 2019.. Doakan wife and baby selamat ya..
Semoga dipermudahkan 😊
Semoga semua dlm keadaan baik insyallah...
Sy 27/12..sama jugak..BBY seronok dduk dlm perot tanak keluar lagi
Result Air Gula
Alhamdulillah result air gula okay. Punya lama baru dapat result 😅
thumb image
Kalau result ok mmg lama nk dpt. Kalau xok tu yg on the spot nurse call
Scan
Patut harini nak buat 5D scan tapi baby suka alih alih muka, nampak kejap je so doktor tak dapat pun snap muka baby. 34 week 5 day baru mama papa tahu gender. Selama ni kemain dia sorok siap kepit ka
..read
thumb image
Owhh boleh ek scan dah 34 weeks ni.. sy dlu scan 30weeks tp baby xnk tnjuk so smpai skg sy xtau jantina ank sy😆 xpela ni tinggal 3 minggu je lg.. doa moga baby baik dan sht je aamiin
Sama la mcm sy hari tu, nak buat 5d scan tgk muka tp berpaling hadap blkg.. Dah jln2, pujuk2, mkn ice cream semua taknak.. Nampak kejap a few second je, pastu dia nyorok blk.. Sonographer tu suruh dtg
..more
3rd Trimester
Dah masuk 3rd trimester ni, rambang mata nak shopping barang baby. Tak tahu nak start dari mana dulu 😂
start beli skit2 sis, xde la rasa kluar duit byk nati 😂
Kiraan baby kick
Hi mommies. Nak tanya macam mana mommies kira kiraan baby gerak @ kick? Boleh share?
VIP Member
Gerakan kuat dlm masa setengah jam, dikira 1 kick.
Checkup 27 week
Harini kena minum air gula yang last & cucuk kancing gigi yang last. Alhamdulillah tak muntah & harap bacaan gula okay je 😂 Cucuk kancing gigi kalini tak sakit pulak. Sebelum ni sampai bengkak, lengu
..read
Musim Jerebu
Cuma nak pesan dekat mommies semua, jangan lupa pakai mask. Musim jerebu tengah teruk ni. Pakai mask N95. Jangan pakai mask yang macam kat klinik tu. Banyakkan minum air masak & kurangkan aktiviti lua
..read
Betul tu..pragnen mommy mudah terdedah pd penyakit. Huhu..take care to you to sis. Tq.
Tq for reminder, tc semua 😘
Tq sis😘
Tq sis.. Sis pun take care ❤️
Tq mommies..u too..take cRe ya😉✌
SOALAN?
Kalau ada keluar darah, baby kurang gerak, sakit dekat mana mana yang teruk sangat, terus la pergi klinik. Kan nurse & doktor dah pesan kalau keluar darah, baby kurang gerak, sakit, terus pergi hospit
..read
..kannn 😅
All in scan at 24 week 6 day
Petang tadi buat all in scan, alhamdulillah baby sihat, cukup semua sifat & organnya. Baby tidur siap hisap ibu jari 😂 Cuma Doktor cakap 37 week kena scan lagi nak monitor kedudukan uri, sebab tadi u
..read
Hahaha same. Baby pun kepit msa nak tgk gender. Puas dr agah. Tiap kali scan kepit aje laaa. Tapi sebab sy nak tahu gak, sy pun taktahu malu, pujuk2 je dia, cakap dgn dia sambil usap perut lepastu, di
..more
Detail scan bt mse pregnant brpr bulan sis?
baru je g buat scan detail.. da 2 kali g kk.. still x nampak..dia kepit kaki.. so buat dkt swasta..dpt tgk gender.. tgk dia gerak2 excited sgt #babyboy #24weeks
Sy masa scan 28 weeks pon baby tak mau tunjuk..last pergi klinik swasta buat scan .. Alhamdulillah nampak..hehe
VIP Member
Normal je 24w uri kat bwahh..nnti byak bulan uri akan pusing..