tanda awal mengandung

hi semua... nak tanya lah. mase memula mengandung.. mommies sume tau cmne.. pastu spotting ngn rase loya2 mane yg rase dlu Dan mse cek mse tu dah bpe minggu.. tq yg tolong jawab.

60 Balas

Klau sy lngsung xprasan sy pregnant sbb xde tnda2. Cuma pnggang skit dgn cramp bhgian perut sja mcm nk period. Pastu breast bngkak dan skit. Dlm hati mngkin tu ptanda nk period kot. So bila tarikh period dh lmbt 5 hri cmtu bru trfkir nk cek upt tgk2 double line btl2 x sngka bila dpt thu kndungan msa tu dh 7 weeks. 😊 bila dh tau pregnant tu baru lah start mual2 loya muntah. X suka mcm2 bau smpai skrg dh 9 weeks. Doakan smoga bby sy shat ya ☺️

saya period tak teratur, 53 days cycle. tanda period pula sama macam tanda pregnancy, dah beberapa kali upt negative, so one day saya give up dah nak check upt. cuma saya rasa betul betul pelik bila bau perfume saya kuat sangat and busuk :( bila check (tak ada semangat pun nak check sebenarnya) naik dua line. melompat saya sebab selepas keguguran pertama, saya tunggu hampir 1 tahun setengah. alhamdulillah akhirnya tiba peluang saya

sa dpt to pregnant pun sebab husband yg rasa.. tp sa tak percaya lg.. tp bila sa asyik muntah bila makan,, minuman coklat2 suma tak ble masukk,, ingatkn gastrikk.. lambat makan masuk angin.. rupany da 7 weeks++ pregnant.... husband yg mengidam nak mkn itu ini.. sa rilekk jaa.. hahaa.. suka makan maniss.. baby boy now da masuk 5 bulan 7 hari.... biasany bila pregnant nie lain org lain mcm ragam dia.. tak sama.. :)

sbulan lewat period and cek upt xde apa.. then smggu lps buat upt sy kena kencing kotor siap keluar darah cam period tp sketul je. pastu lg sbulan xperiod kali ni xcheck dh sbb mmg slalu missed period... pergi beli ubat kat farmasi utk kencing kotor..masa ni xlalu makan nasi je.. then husband mimpi sy pregnant.. baru buat Upt,rupanya dh 6w pregnant.

Sy sebab teringin sgat nak baby period lewat 2 hari terus cek upt tp samar. Lepas 2 hari cek balik dah terang. Masa awal2 yg sy perasan sy sakit kepala pening2 mcm tu. Mual2 tu x pasti sbb sy mmg pagi sentiasa mual walaupun sebelum mengandung. Spotting pula kena masa kali kedua cek upt. Masa tu lapar jam 3 pagi pergi makan kat dapur tiba2 ada spotting

sy lewat period 2 hari .. selalunya on time lps tu nampak la pbezaan diri tu cepat letih , bjln pun da penat mcm pegi marathon .. kulit kaki tgn kering , muka naik jerawat yg luar biasa .. lps tu ada rasa x selesa dkt perut .. cek upt naik double line .. esoknya kenduri sanding belah suami dia punya letih ase nak merangkak je 😆

saya ada spotting mcm drh period tu tapi sikit sngat masa tu bulan puasa lpas tu ingtkn biasa jee sbb masa tu ingtkn period sbb mmg period lmbt bulan tu..then mcm pelik sbb time tu jee lpas2 tu tak kluar darah dh..lpastu pning tekak asyik nak muntah jeee try pregnancy test alhamdulillah positif ..masa dpt tau tu baru 8week

mula² rasa nak terkucil je tiap² hari .. n tetek sakit..sakit sgt³...pastu badan jd rasa lemah je ...sllu rasa nak tdO je..n malas tuu .xbole bawa bincng...smpai mil yg tegur...knp sya rasa lain sgt..esok pg tu..check upt..alhamdulillah +ve.. tp time tu blm trikh due period lg.. tp line upt terang sgt...tw wktu 3mggu

Mula² saya rasa mengantuk sahaja tau . padahal saya sentiasa tidur awal . lepastu tiba² rasa loya dan mengantuk tu makin bertambah . Saya ambil mc untuk pi check . rupanya alhamdulillah rezeki mengandung . masa check tu pon baru 14 minggu . Alhamdulillah sekarang 26 minggu . due date pula 19/03/2021 ❤️ .

Second pregnancy now. Saya symptom awal2 tu extra penat, cepat tertidur, pelupa and then pandai marah husband pasal benda kecil and i thought its due to pms😆 my period selalu on time, then bila suddenly lambat period for more than 2 days, i knew something is not right. Check positive la pula😅