spotting tanda hamil tu mcm mane?

Hai mommies, siapa yg ade pengalaman spotting. Ingatkan period rupanya pregnant? Boleh share tak mcm mane spotting tu? Darahnya mcm mane, berapa hari spotting tu jadi dll. Sbb sy ni tgh planning. Biasanya cycle epriod saya panjang dalam 31-35 hari camtu. Tp kali ni cepat pulak. Pastu darah dia sikit² je warne pink + koko sikit. Dah 3 hari ni. Dari hari 1st rase letih gila. Nak cek upt rasenye klw mengandung mcm awal lg. Maybe belum dpt detect. Sbb ikut kiraan baru masuk 5w.

2 Balas

saya skrg baru 6 minggu +. masa mula2 mmg igt period. masa kencing saya tgk bawah nampak setitik dua keluar darah (warna gelap) so igtkan period. bende ni berterusan sampai hari ke 5. pastu cek upt positif. lepastu saya gi kk doc suruh makan duphaston bagi kuat rahim. so skrg ni dah stop bleeding saya alhamdulillah. cuma bila saya buat kerja renyah sikit contoh sepanjang hari tu saya vaccum, menyapu, masak dia keluar balik spotting tu. sebenarnya mmg dinasihatkan kene banyak berehat. spotting tu kan sis dia mcm keluar sikit2 je. kalau pakai spender tu dia tompok2 mcm coklat/merah gelap je sikit2. bukan darah yg berketul mcm period tu.

try cek upt sis manatau da sangkut 😊 .. sy tkda pglman spoting ..