tanda awal mengandung

hi semua... nak tanya lah. mase memula mengandung.. mommies sume tau cmne.. pastu spotting ngn rase loya2 mane yg rase dlu Dan mse cek mse tu dah bpe minggu.. tq yg tolong jawab.

60 Balas

1st rasa nak makan benda yg tak pernah nak makan...sya mula2 main2 cek upt..tau2 dua line..smpai 3upt sya pakai cek untuk 3hari..masa tu sya baru nak period..lpas tu cek doktor,scan 5 w..ada nmpk dah..start 6w..morning sickness truk smpai skrang truk dah masuk 8w...

Sy air liur jadi bnyk dri biasa..asyik duk telan air liur..selera mkn bertambah..bdn jdi cpt letih..dan tibe2 jadi teringin nk mkn itu ini sedangkan sblm ni sy jenis kurang mkn 😅 try test upt alhamdulillah double line..cek dkt klinik dh 4minggu lebih..

rasa loya, tak sedap badan dan semua serba tak kena. rasa penat yang amat walaupun tak buat banyak kerja pun. then tepat masa 4 hari lewat period check upt positive, ingat upt tu rosak sebab samar samar. last last pergi klinik check confirm pregnant 5 weeks.

suami ckp bdn sy pnas demam,pdhal sy ok aje..lps 3hr bdn mcm x lrat,perut sebu je kmbung..g klinik doc check mula2 result x ngandung,borak2 dgn doc n dia tgk blek ckp eh ada double line..tp halus je..check lg sekali pun sama..Alhamdulillah..skrg 10week..

Sangat sensitif, rasa semua orang benci saya—dahlah awal PKP masa tu rasa tak berguna betul. Breast sakit lain macam. Akhirnya check UPT lepas dua minggu lewat period walaupun period sentiasa on time sebab masa tu in denial tak nak pregnant 🙃

sy perut cramp ngan sakit pinggang. masa tu belum delayed period lagi,check upt naik samar double line. sy tunggu delayed 1hari period,test lagi,dah terang hehe. tgok2 baru 4weeks,start xde selera mkn. loya2.perut cramp dari mula2 pregy sampai sekarang

3y ago

ouhhh yekeee . ni result sy pg td sis . mudahmudahan ade laa rezeki . selama nak 2 taun ni , tk pernahh naikk line walau samar ii . hsbnd suruh tggu lg seminggu . klau result sama . Alhamdulillah rezeki . terima kasih sis utk nasihat & semangad

Saya sebelum delay period upt dah positive dan tanda yang paling ketara breast sakit dan badan panas(husband cakap panas bila sentuh).. Spotting dan cramp perut langsung tak ada cuma alahan je sampai kandungan masuk 5 bulan baru hilang..

Sy jd mudah letih n xlarat...lps tu nak mkn 1 mknn tu msti berulang tanpa jemu pd hal bkn favourite pn...breast mula sakit bkn sb period..sy tau klu sakit msti prgnt..3 kali prgnt 3x sakit...lps tu loya muntah 1 ari je...sah...

tak period dh 2bulan tp saya biarkan sebb sebelum ni pon period tak teratur. dpt pening loya x lalu makan dh 2minggu. 1hari tu teruk sgt pergi jumpa doktor. doc yg sahkan. masa cek tu dh 8minggu Alhamdulillah n spotting takde

Dapat tahu lepas 4 hari delay period. Masa tu dah 4weeks. Before cek upt husband demam 3 hari. Lepas cek upt baru start muntah muntah.seminggu lepas cek baru pergi hospital jumpa dr untuk confirm kan.check up dekat swasta.