39weeks tapi masih takda tanda.

Salam hi mommies! nak tanya, tanda tanda nak bersalin tu macam mane ye? first time mom. taktahu macam mane tanda atau rase nak bersalin tu. Cume sekarang baby kerap mengeras, celah kangkang bawah tu dah start rase sakit cume takda la sakit sangat. Sakit manja manja je and ade rase sikit macam sakit senggugut. Tu salah satu tanda ke? dengan ade terbaca kalau baby mengeras kena pegi hospital betul ke?

2 Balas

Wsalam mommy, kite dulu pun bby mmg kadang mengeras.. tapi x kerap, bila rase kerap means 10 minit skli g hospital.. kite pun dh overdue bersalin 40weeks 1days. Klu nk cpt bukaan try la buat senaman atau bersama suami. Insyallah dipermudahkn..

mengeras tu sekali dgn sakit menarik dari pinggang ke bawah dan kekerapan dia 5-10 minit. klu mengeras x sakit tu dikira false contraction lagi.