Risau

Da 21weeks masih blom rase pergerakan baby.. Da scan mse 20weeks heart beart sume ade.. Tapi pergerakan tak rse.. Ade spe2 yg mcm sye ke.. Da 21weeks msih blom rse?

1 Balas

Semua orang tak sama sis. Ada yg 13w dah rasa, ada yg 24w pun tak rasa lagi. Nurse cakap mmg berbeza² sbb perut x sama. Ada org perut tebal, ada yg perut nipis.

5y ago

Kalau dah refer ke klinik and semua ok, insyaAllah baby ok la kat dalam tu. Cuba sembang2 dgn baby, pujuk dia suruh tunjuk pergerakan kat mummy. Pregnant ni jangan susah2 hati, jgn dengarkan sgt mulut2 yg negatif. Kita happy, baby pun happy and lg baik tumbesaran dia. 🌸