Ibu, waktu mengandung suka makan yang mana?

Hi semua mommies komuniti TAP🥰 Waktu mengandung dulu/sekarang, mommies lebih suka makan makanan yang mana satu ya?🤤 Makan makanan kiri tu pon sedap tapi tu lah mesti ramai takut nak makan waktu mengandung kan😅

Ibu, waktu mengandung suka makan yang mana?
1427 Balas

Anak sulung. Trimester pertama hingga ketiga cenderung ke pedas, masam masin. Anak kedua. Trimester pertama cenderung ke makanan pedas. Trimester 2 and 3 lebih kepada manisan.

Sama balance, pedas and manis. Takde craving mana-mana masa mengandung ni. Cuma kurangkan sikit pedas masa awal pregnant sebab risaukan baby and kurang selera makan. 🥰

1 n 2 trimester suka sgt makan makanan pedas😊..Bile dh start masok 3 trimester ,selalu sgt kne gastric😅.Last2 skrg start mkn manis2 jew😊

Teringin sgt mkn yg pedas dn masam, masalahnya boleh sengsara sepanjang hari gara2 pedih ulu hati. So opt for yg tawar2 sj n manis kdg2.. Huhuhu

All the time sweet tooth. Mengandung, bersalin, belum kahwin memang suka makan manis. Sekarang je nak cut sugar sebab nak jaga kesihatan.

masa pregnant suke mkn manis..lepas ank dh bsr sikit suka makan pedas mcm biasa....tp la ni dh kurangkn pedas since alami gerd...😉✌

ofcausee pedass, kek2 mkan gak tp kurng la then suka beno air manis2 even 3x kali minum air gula nsib tak trsngkut den hihihu 😂🤣

Manis.. Sebelum pregnant suka pedas, time pregnant, pedas sikit pon x boleh.. Sampai la sekarang perut dgn lidah x tahan pedas dah..

makanan ringan. tiap kali kluar g beli barang umah dgn husb troli penuh dgn makanan ringan sy jaa. husb pun geleng kepala tngk🤣

Awal pregnant selang 2-3 hari msti cri samyang / megi pedas ayam bakar tu,start dlm 6 bulan suka manis² smpai bersalin😁