Apa makanan kegemaran anda sewaktu mengandung?

Hi ibu-ibu TAP yang gorgeous😘 Min nak tanyalah, apa makanan ibu semua sewaktu mengandung ya?🤔 Kalau min lah dulu suka sangat makan ikan keli goreng rangup-rangup cicah sambal kicap 😋 Lapar pulak bila terbayang waktu tengah hari macam ni😆 Haah mommies lain makanan apa pula? Jom kongsikan di bawah😉

Apa makanan kegemaran anda sewaktu mengandung?
386 Balas

Kalau boleh nak mkn mcm2. Tapi Sy ni tak kuat makan. Semua nak Tapi bila dah ada depan mata mmg tak lalu. So far nasi lemak sambal yg pedas2 je mkn. Sy tak mkn banyak. Kalau dpt mkn 1-2 kali je sehari, Pastu kenyangnya tu smpi 2-3hari taknak mkn. 🤣

hi warga TAP, Saya nak masuk mggu ke 24 ni x lalu btul mkn Nasi mkn pn rasa nk muntah je. mkn yg lain2 pn xboleh byk sikit je...tp perut lapar. lbh kpd nak mkn yg manis/madam/pedas/yg crunchy. takut semua ni x berkhsiat

tgh mngandung anak first suka yg masam2 lepas tu kalau pergi kedai wajib beli aiskrim cone drumstik dan minum air sejuk memanjang .. pedas boleh mkn time rse nk mkn pedas je kalau manis sgt2 mmg xleh nk telan la..

dari awal..smpai dh nak masuk 9 bln nie.. tekak nie mmg layan yg pdas2 je..klu manis tu blh..tp xblh byk..klu xmuntah balik 😂

3y ago

Saya pula terbalik somi pula yg suka makn pedas .. saya makan pedas sikit dah x boleh..

Masa mengandung dengan sebelum sama je citarasa . Cuma time ni telur la tak berapa nak minat . Kalau tidak telur dadar , telur mata cair sokmo . Hahah

waktu sepanjang Pregnant mmg nak Laksa saja Pastu Air Oren Sunquick. yg Pasti favorite yg masam2x Sjaa.. Bila bersalin dapat baby boy 😁

entah la Tak prsn.. baby first dulu mangga pastu asam mangga smua yg berkaitan dngn mngga yg skrg ni Tak tau la favorite food apa ..🤣

Seafood especially siakap 3 rasa. Padahal sebelum ni tak makan sbb allergic, tp time mengandung nak sgt. Nasib suami rajib melayan.

makanan bkuah , tk kisah laa mee ke apa ke .. 😆 janji bkuah and kena slera. . manis² lgsg xsuka .. masam² pun kurang..

4y ago

Emmm sizzling yee mee dikira berkuah tak eh😋

takde makanan kegemaran. Yang penting makanan tu kena pedas. Kalau buah, kena yang masam. Macam mempelam, asam. Yumehhh! 🤤