Ibu, waktu mengandung suka makan yang mana?

Hi semua mommies komuniti TAP🥰 Waktu mengandung dulu/sekarang, mommies lebih suka makan makanan yang mana satu ya?🤤 Makan makanan kiri tu pon sedap tapi tu lah mesti ramai takut nak makan waktu mengandung kan😅

Ibu, waktu mengandung suka makan yang mana?
1427 Balas

sebelum saya mengandung, saya tak suka makan yang manis manis sangat macam kuih ke kek ke jarang lah. Tapi makan pedas suka gila. Samyang tu celah gigi je. Memang hantu pedas. Tapi sejak mengandung haritu; trimester kedua ke atas memang akan selalu ada stok kek batik/kek coklat & cadbury bar yg besar tu... Hari2 akan telan. Alhamdulillah takde GDM. Pedas pulak makin berkurang. Sambal biasa je pun rasa pedas betul. Padahal kalau dulu makan sambal ratah gittew cicah roti pun boleh je. sekarang tengah pantang hopefully habis pantang boleh lah makan pedas balik. Sedang berpantang czer. Doakan sy speed recovery

masaa mulaa mula preggy , taknak makan langsung benda pedas . nak makan yang masam masam jee . sekarang nii preggy dahh nak 8bulan , semuaa makanan bedal . baik pedas , masam , manis . paling banyak makan pedas + manis . masam dahh kurang . kalau rasaa nak muntahh jee baruu cari asam

Both, awl preg stock coklt dgn ice-cream wajib ada 😬 tp bila dh 3trimstr kerap mkn samyang n pds ii coz nnt berpntng mmpu lht je🤣 kata hati jgn, kata otak mkn jea😅🤣 tp alhamdulillah ank dh usia 10 hri.. kuning dh takde sdgkn maknya dulu kuat mkn mngarut 😅

Masa anak 2nd suka sangat makan xpedas..smpai anak lahir bdn bintik2 merah..tanya doc kenapa bdn anak sy mcmtu ,doc ckp ni makanan pedas yg awk mkn tu..nasib dlm 3 hari hilang dah bintik2 tu.. Yg skrg ni manis tak suka pedas xsuka..suka yg masin2 pula dahhh

Masa anak sulung suka sgt2 sarapan roti canai. Mana2 kedai yg sedap mesti nak singgah odw pergi kerja. Masatu blh habis 3 keping sekali hadap!😂 Preggy num 2 ni suka sgt2 pisang goreng..hihi..alhamdulillah xde la suka yg pelik2..

Pedas .. Waktu Trimester 1 Dulu , Selalu Sangat Makan Samyang .. Time Tuh Tak Tau Pown Pregnant .. Dah 4 Bulan , Baru Tau Pregnant .. Since That Husband Tak Bagi Dah Makan Samyang Sampai Sekarang .. Sekarang Baru Masuk Trimester 3 ..

Awl2 mknan mnis mmeng xboleh nak masuk dlm tekak, so pedas je la kite telan, biar pown org ckp xmanis tp sy rse sikit dah thu bnde tu manis sngt xtaw la kne huhu tp alhamdulillah skrng smue boleh telan

Dua duaaaaaaaa, suka sgt magi samyang, megi kari berapi, air choclate, air mocha, air milo. Makan pedas air manis. Kawan2 jgn ikut mcm sy ya. X bagus. Kene minum air masak banyak2 balik.

saya suka pedas tapi kena stop sebab dah kena buasir 😔yg manis pula mmg dari dulu x brapa suka. tup2 masa pregnant gdm pulak, mmg kena control, kalau mkn coklat pun 2 ketul aje 😁

sebelum pregnant. saya tak tahan makan pedas. makan manis pun tak suka lagi lagi coklet. tapi bila mengandung ni. sambal semua boleh tahan. hahaha lepastu ada rasa nak makan coklet.