Pengalaman bersalin di hospital kerajaan. Komen bawah!

Selamat tengah hari semua pengguna👋 Jom mommies semua yang dah ada pengalaman bersalin di hospital kerajaan, sharekan pengalaman mommies semua kepada bakal ibu komuniti TAP😉 Kongsikan sekali kos dan tempat hospital anda bersalin sebagai rujukan mereka ya😘

Pengalaman bersalin di hospital kerajaan. Komen bawah!
26 Balas

semua pun free je sbb ada GL.bersalin normal.1st baby hospital daerah pontian.2nd baby hospital likas KK.ank 1st pnglmn teruk sgt sb dpt nurse mulut laser kat hospital pontian.penah cek up sbb muntah teruk (ank 1st )dkt hospital likas KK dpt doktor prmpuan Indian garang giler.doc indian ni dia yg x fhm apa kita explain tetiba dia mrh2.doktor ni satu2nye doktor paling teruk i pernah encounter.i xkn lupa.smpai skrg i nmpk doktor indian i xnk berurusan dgn mereka.mcm trauma agknye.2nd baby best sgt dpt nurse n doktor semua baik2.i dpt doktor cina n doc malay.sorry ye bkn racist ke apa tp penglamn sndiri.mayb kat luar sana ada doc indian yg baik cuma nasib i x baik penah dpt doc indian yg jahat.

Update dari komen di bawah. HTA ni bukan lagi under HKL. Saya bersalin anak pertama 7/3/21 di sini. Klau nak ke sini, waze/maps Hospital wanita dan kanak2 KL (HWKKKL). Gambar tu wad ketiga ya. Wad kedua pertama tak tahu la camne. Hahahaha. Alhamdulillah, selesa. Nurse Dr semua okay. Saya duduk wad 4 hari. Bersalin secara ceaser. Kos semua dlm RM170. Husband tak boleh teman atau masuk ketika bersalin. Semua urus sendiri. Alhamdulillah jiran katil sebelah semua dah ada anak, ada pengalaman. Boleh tolong.

3y ago

confuse, hari itu tanya nurse dekat KK, dia cakap yang HTA sama building dengan HKL, cuma nama sudah rename ....

Hi semua. Saya bersalin 17/10/2020. Di hospital shah alam sek7. Sbelum bersalin duduk dekat kecemasan 2hari. Sbb tunggu ward penuh. Layanan tu ada jugak la sorg dua nurse yg kurang menyenangkan hati (masa dekat kecemasan je) Kos dekat sana smpai bersalin (normal) semua lebih kurang RM480, mama dan baby. Baby masuk ward nicu 3hari. Mama masa tu duduk ward 2nd class. Ada 4org satu bilik. (Masa ni ward penuhkan. So tk ada pilihan) So far ok la semua. Selesa.

hospital tuanku ampuan najihah, anak first - warded 17/5/2021 sbb dah bleeding, bersalin 18/5/2021 secara normal & discharged 19/5/2021. duduk dekat ward 6 katil. alhamdulillah dapat kawan sebelah & depan katil yg banyak kongsi experienced bersalin. nurse dgn doc pun semua baik alhamdulillah. cuma anak kena warded dekat nicu 17hari, nurse & doc dekat ward situ pun baik baik belaka. kalau kos pula tak perlu bayar sbb guna GL suami 😁

Hi mommy's... Saya baru bersalin 27/5.. Bersalin secara czer di hospital kerajaan.. Hsptl besar penang... Kali ni seronok sbb dpt stay hsptl baru.. Bangunan acc ..room sy ada 8katil ...dah mcm kt private hsptl plk rasa.. Ada aircond... So far semua ok.. Layanan nurse terbaik.. Tempat selesa..cost bersalin sy.. Rm180.. Sy stay 5hr..admit 2hr awal sbb BP high.. Sgt jimat la cost bersalin...

3y ago

Sgt selesa.. Dpt jiran katil yg baik²

normal pramatang ... total sekali baby dgn ibu nk dkt 2ratus juga sbb ank duduk dkt nicu hampir sbulan... layanan dkt nicu sgt gred A ,tp duduk wad biasa khas ank2 nicu slow sikit pula pindah wad 9A ok nurse wad 9A sgt baik, 9B teruk nurse malas sikit.. hospital tun azizah

2y ago

baby dah keluar ke

Bersalin di HRPZ II - Warded from 22/9, 23/9 (induced), 24/9 (bersalin), 25/9 (balik) - bersalin normal tapi induced sbb air ketuban kurang n kandungan dh masuk 40w - Kos bersalin total RM100+ je.. xsampa RM120 rasanya..

Tarikh April 2021 Hospital kerajaan putrajaya first class harga pesakit luar. Dduk bilik sorg.. Normal delivery Rm800 register, Rm120 satu mlm,Rm600 vaccum.. total dlm Rm1600+ utk 3h2m

2y ago

Hari tu sy walk in jee sbb dh pecah air ketuban. Cuba awk call hosp utk kepastian

Hospital Putrajaya. Best experience ever. 3 hari 3 malam, induce, emergency czer. Alhamdulillah dapat nurse yang baik, bilik yang selesa, katil 4 orang, jiran katil yang best juga. Total cost RM1670.

First baby kat hospital kerajaan ok pengalaman cuma tandas je tak ok.. agak jauh untuk jalan.. tak ada air panas untuk mandi dan tandas mencangkung.. agak susah untuk ke tandas..