Apa yang penting dan perlu di bawa?

Hi mommies semua😘 Apa keperluan yang penting dan perlu di bawa sebagai persiapan untuk bersalin di hospital ya?🤔 Jom kongsikan jawapan dan pengalaman anda di ruangan komen bawah😉 Jangan lupa LIKE jawapan mommies yang lain dan komen dengan menggunakan #ibuTAPcadangkan ya😘

Apa yang penting dan perlu di bawa?
15 Balas

#ibuTAPcadangkan Barang untuk bag bersalin (yang bawa masuk dewan bersalin) -Kain bedung baby -Pampers -Baju baby -Stokin kaki dan tangan baby -Maternity pads -buku pink (Yang bawa dalam ward, selepas bersalin, selain yang di atas ) Baby -minyak telon Ibu - kain batik - pakaiaan dalam - stokin - minyak panas - makanan dan minuman (biskut, milo) -shampoo, berus gigi, ubat gigi, pencuci muka, sikat rambut, getah rambut - Tudung sarung

#ibuTAPcadangkan keperluan ibu: pakaian sepersalinan sewaktu pulang (sekiranya tidak pakai pakaian sewaktu masuk wad), inner wear, toiletries & tuala mandi (sekiranya hospital tidak sediakan), pad tambahan, kalau nak pam susu, bole bawa sekali 😉. keperluan baby: pakaian baby, snow cap baby, sarung tangan & kaki baby, pampers, shower bath, baby wipes, kain bedung. 😍

For baby, kain lamping, pampers, bedung, topi, baju, minyak2 n ubat2 untuk bby, stokin semua sabun apa semua tak perlu sbb nurse yg mandikan just baby wipes For mommy Barang makan, termos, towel, sabun mandi, baju salin untuk balik sahaja.

mcm sye bwk bag baby pampers bju pnjg 3helai bju pndk 3helai kaen napkin atau bedung 3 helai(stnby tkt kotr kalo dudk kt wad lma) stokin baby stnby bju utk discaj n kaen yg ade topi bag mommy kaen batik stokin pad slua dlm

baju baby, pempes,sarung tgn & kak in baby,tuala wanita,tuala,kain batik,stokin,brg Mandi,sikat,minyk telon,minyk angin utk ibu,roti kering,Milo @ susu,bekas air pans,air mask

buku pink..pelitup muka,pampers baby,pad ibu,baju baby & ibu,stokin,air termos.

pampes, baju baby, topi, Kain bedung, pad mama baju mama, stoking mama

Pampers,lampin,baju baby,baju ibu,pembalut ibu,kain batik

-Labor Room- Buku pink Diaper 1 Kain bedung 1 Barut 1

4y ago

Thank you so much mommy sudi share kan 💕

barang keperluan penting shj utk mommy & baby