Alhamdulillah. Dua anak saya lahir hospital kerajaan. Yang seronok nya dua dua saya dapat duduk first class. Satu katil dalam bilik siap ada aircond. Sy xpernah request tapi doctor yang request utk sy sbb sy tak boleh berpeloh panas kalau tak mesti nak pitam. Cas harga seperi harga biasa yg paling murah. Sbb bkn sy yg request bilik kelas 1. Alhamdulillah rezeki dua anak. Doc dan nurse semua layan tip top. Siap ajak berkawan lagi. Sorang dalam bilik mmg bosan. Skang tengah mengandung anak ketiga. Tak tahu pulak mcm mana nanti. Kos bersalin dua dua anak lain. First sebab czer harga kena seratus lbh. Second vacumm harga die kurang rm80

3y ago

Betul tu

bsalin normal dan ceaser pun dah saya lalui di hospital kerajaan... apepun sy memang suke kerajaan.. sebab kadang kita tak tahu apa yg menanti.. contoh anak no dua sy.. normal.. tp kuning tinggi..terus masuk NICU... alhamdulillah dpt tinggal ngan baby... seminggu.. kalau swasta? pikirkanlah... kes maybe ditolak ke kerajaan.. sebab kerajaan byk kepakaran... bg sy bkn kesenangan tp keselamatan ibu dan anak itu penting...

3y ago

moga dipermudahkan urusan bersalin nanti.. aamiin

4-kelahiran semua di hospital kerajaan. Alhamdulillah,service terbaik. Nurse & doktor sgt2 membantu. kelahiran keempat request 2nd class. bayaran tak mahal,service mcm private hospital. berbaloi sgt. tp...nk dpt masuk 2nd class pun kna tgk kekosongan katil juga. sedia maklum kn hospital kerajaan, sentiasa penuh.

3y ago

nak request ward kelas kedua masa daftar masuk untuk bersalin. mcm sy aritu sy dh masuk pac. confirm kna admit,baru register. so yg register suami. masa nk register,suami boleh request utk ward kelas kedua. itupun bergantung kepada kekosongan katil. klu ward kelas pertama sy xpasti. biasanya utk pegawai2 je yg dpt.

betul itu , sya tgok kebanyakan. suami kerja kerjann , polis ke askar kee diorg akn atr msk hosptal kerajaan , bkn mskud murah taw , banyak kelebihan , klw hptl bayar , belom tentu ade yg xade lempak brg dy akn atr jgk hptl kerajaan takut tertukar ank

saya dua2 anak bersalin di hospital kerajaan. kiter ni high risk pregnancy so memg hospital swasta x kan amik. siapa yg berkemampuan, boleh je pilih hospital swasta.

alhamdulillah..saya czer di hsptl sultanah bahiyah czer dn seminggu admit baru rm130..tekanan darah tggi sgt baik di layan oleh nurse..dan dr..tambah² wad 2A

alhamdullillah...ank first d hospital kerajaan wlpun time pkp suami xblh teman tp nurse dan doktor sgt mmbantu dan mesra

x sure mayb semi..sbb kembar dan dijangkakan kena kuar awal dari due date...janji babies selamat nanti...

alhamdulillah..masa anak pertama Kos bersalin normal rm28 je..masuk pukul 4am,6pm keluar dah .

saya bersalin kat hsi jb, alhamdulillah, rm77 je. malam bersalin besoknya tgh hari dah discharge.