Hospital mana yang menjadi pilihan dan kenapa?

Selamat berhujung minggu semua🙋🥰 Jom kongsikan hospital pilihan mommies untuk bersalin dan kenapa?🤔 Boleh juga kongsikan dari segi harga, fasiliti dan lain-lain lagi kenapa hospital tersebut menjadi pilihan sebagai rujukan kepada mommies lain ya😉 Jom mommies semua akhiri komen di bawah dengan #ibuTAPcadangkan untuk memudahkan mommies lain membuat rujukan🥰

Hospital mana yang menjadi pilihan dan kenapa?
69 Balas

Tahun lps 10/9/2019, suami suggest utk bersalin di Hospital Andorra Seri Kembangan..Disambut oleh founder sendiri, Dr.Khamsiah.. In sha Allah..Thn ni due 9/8/2020, masih prefer Hospital Andorra .. sy check up mthly dgn Dr.Rusina plk..Hrp kali ni dpt bersalin normal tanpa koyakan & jahitan mcm thn lps..Amiin.. Btw, Andorra ni best sbb Doktor & staff2 semua very friendly.Mereka layan kita mcm ahli keluarga sendiri..Dibaca yassin beramai2 ketika dlm lb, sementara tggu jln bukak..Diajar suami cara2 tahnik baby.. Lps selamat bersalin, ada staff nurse yg akan mandikan kita..Urut 1 bdn.. Dll..Sy ambil pakej 1 bilik 2 katil.Stay 3 hari 2 mlm total cost RM7k+.. dan yg paling best..Mommy akan dpt mcm2 gift dr Andorra ..Ade ke due date sm dgn sy.?.Jom check in sm2. 🥰

Hospital pakar annur bangi, pada 25/4/2020 sy bersalin di hospital annur service ok 👍 dr segi bilik,nurse2 dan doktor yg sy pilih ialah dr Wan mazliza sgt lemah lembut dan paling best masa kat Labour room rasa amat selesa dgn jagaan yg baik dr nurse . suami pon bole masuk time nk push dah tu masa pkp . harga sgt ok bagi sy . harga katil single rm3000++ mcm tu tp oleh kerana sy ada amek Epidural so jd la mahal sikit . hehe tp ok la 👍 in shaa allah nnt if ada rezeki mengandung lg sy nk besalin kat HPA lg 😊

4y ago

annur mmg terbaik layanan...pakar2 pun berpengalaman

Hospital AzZahrah bandar baru bangi (private) hospital islamik.doc smbut smua doc perempuan👍...yg best&tenang semasa tgh layan sakit contractions dia Bantu kite baca doa nabi yunus..#biasalahmomies2mesti xteringat nk baca sbb tgh layan sakit kan😁

Hospital Serdang sebab mother friendly. Nurse ajar susu kan baby. Lepas bersalin, baby tidur dgn ibu (kecuali baby bermasalah). Nurse tlg buat semua perkara (jika bedah ceaser). So, services best! Tapi sbb service dlm wad best nie la susah dpt katil.

4y ago

Salam nak tanya. Time pkpp ni, husband boleh teman ke dalam lr? Saya 38w dah. Heee thank you😘

2 orang dah Hospital Sultanah Aminah. Insya Allah yang ketiga pun kat situ juga. Harap2 lah dipermudahkan urusan bersalin nanti dan kena attend oleh doktor dan misi perempuan. 2x bersalin berjaya dapat. Harap2 ketiga pun sama.

4y ago

Tak boleh sbb doc trlalu bnyk patients.. Doakan sis dpt doc prempuan InsyaAllah.. Saya dpt sumer staff perempuan dlm labor room alhamdulillah

Sy dh bersalin di hospital shah alam bln lps. Alhamdulillah, doc n nurse semuanya baik2 n sporting. Waktu sakit contraction pun tak terasa sgt sbb diaorg byk bg support. Facilities pun terbaik

4y ago

Hye sis nk tnya.. LR or wad suami boleh naik?

Anak 1. Husm kubang kerian kelantan..normal induce 2. Hosp machang kelantan..normal 3. Hosp kuala krai kelantan..czer 4. Hosp tanah merah..normal 5. Hosp tanah merah..normal..baby prem

Sy yg pertama tahun lpas hospital segamat... Dn in shaa allah klo hamil kali ke2 akn dtg.. Nk bersalin kat jb.. HSA atau HSI... Nk berpantang rumah rumah sendri..

Hosp selayang. Nak bersalin sg buloh, diorang rejected sebab katanya buku pink under selayang. Dan terima yg dekat2 dgn area sg buloh je. Redha je laa 😅

4y ago

Sy stay dkt bukit sentosa. Bagi sy sg buloh lagi dkt sbb lalu hway sekejap je dah sampai. Tapi tu laa kena ke slyg jugak 😅

#ibuTAPcadangkan Bersalin dimana sahaja hospital terdekat.. Semua doktor dan nurse baik2 belaka.. Mereka bagi tunjuk ajar dan nasihat untuk ibu2..