Pampers for new born

Hi, saya nak tanya. Untuk permulaan ni kan, berapa byk yg diperlukan untuk pampers new born? should I buy the big one (60 pcs/pack) or small one (24 pcs/pack)? or should I buy size S trus? I am a 1st time mommy to be.

21 Balas

Bole nk NB 2pack dulu yg bsr..sbb bby kerap buang air..dn kena cpt2 tukar wpon dy berak sikit..kulit bby sensitif,msh baru kan...sy syor,beli yg NB tkyah yg mhl2..biase2 pon bole,mcm drypers ke,whoope or fitti la plg murah..lps sbulan mgkn klu berat bby da makin btmbh,bole tukar pd S pack besar jgk

Hi. Usually org akan start guna yg new born dulu but depends on the weight of your baby jugk. I pun first time mommy & anak baru sebulan lebih but baby still guna pampers NB till now. So I suggest buy the big one maybe 2 - 3 bags sekaligus. :)

Saya beli je 1pack besar trus. Tk beli bnyk pun, sbb tkthu baby nti kua besar mana dan nti dh kua dia membesar pulak cpt. Jd cukup beli 1 je dulu. Lepas bby lahir bru decide nk beli saiz sama atau saiz besar sikit

Anak sy masih guna pampers NB.. anak umur sebulan. Buat masa ni da guna 5pack sbb anak kerap kencing, berak. 64pcs/pack. Jangan beli sekali banyak. Beli 1 @ 2 pack dlu pun ok. Kalau kurang, baru beli lg..

buy yg newborn 1 pack 1st..ade yg 80+ pcs per pack or bole bli yg combo nwborn+size s..sy suggest jgn bli byk smpi 3-4 pack utk newborn sbb xtau baby bsr n berat mcmne..plus baby cpt mmbsr lps lahir..

Masa saya dulu beli pack yang biasa 1 beg kecik je. Takut anak tak sesuai dengan pampers tu. Bila dah guna and nampak elok terus beli 2beg.. 2 beg tu pun tahan sebulan lebih sbb baby banyak berak.

Sy beli sepeket NB & tgk dulu baby pakai mcm mana. Sy beli yg paling murah & paling byk pcs masa tu. Tp 1 peket je. If anak serasi baru beli lg sbb ada yg kata NB’s baby ni kerap tukar pampers.

newborn beli 2 pek ok dah. pastu beli yg small.. beza xjauh pun. tp baby biasa cepat mmbesar. sy beli sekotak 2pek newborn 2 pek saiz small. jenama huggies. dari anak petama pakai yg tu

Sy baby lahir 2.7kg. Sempat guna newborn pampers 3 pack besar (80pcs) kot. Lepas sebulan lbh tukar S sbb baby kencing n berak byk, kalau guna newborn pampers akan bocor.

Beli yg 60pcs sis. Sbb bru lahir kan. Kjap2 membuang. 🤣 Dh besar ni kencing aje. Tu pon kena tukar kerap jgk. Kalau x merengek