PAMPERS BABY

Nak tanya pampers untuk new born baby kena prepare berapa banyak ye? Edited: Bukan untuk bawak ke hospital tapi lepas bersalin sampailah nak tukar ke size lain. Selalunya new born kena beli berapa pack?

7 Balas

Depends pada size n berat baby..even kt plastik pampers tu dh mention smpai limit berapa kg kadang xleh follow sgt..sy tgk klau pampers jd senang/cepat bocor n mcm jd ketat (berbekas getah pampers) kt celah kelankang die tu mmg dh smpai Ms tukar size even berat die still lg follow y mcm plastik pampers mention...

Macam I haritu, sepanjang dia keluar dari hospital sampai skrg baru 37 days, dah pakai 4 pack diapers newborn which satu pack tu 90pcs. Banyak jugak, sebab asal dia poo poo ke kencing ke, terus tukar.

5y ago

Merries

Baby sy dah sebulan. Sekarang dah pakai 4pack (jumbo, 64pcs). Berat baby saya cepat la jgk naik. Bersalin 3kg. Folo up 1bln dah 4.5kg. Still pakai nb sebab kat cni tulis sampai 5kg berat baby

Aah bykkk. Bby bru lhir , kdg xsmpai smgu dh hbs. Tmbh kunng lgi laa, kerp poopoo kncg . So buat smntra tu, pkailaa pmprs bajet dlu. Lps ni bru cri pmprs y selsa skit.

5y ago

Betullll... saya sokong!!! Sebab kita dah kerap sgt tukar diaper baby, baby pn xsempat nak develop rashes. Baby dah pakai saiz s nnt, bru bole nak cari pampers yang ok sikit

Depends pada berat n size baby sis.. kalau bby mmg lahir kecik lagi lama n lagi byk la pack nb yg kena bli.. baby sy sbln still pakai nb..

Kalau utk hospital bwk je 1 pack tu sb xsure bape lame akn warded

Utk bwk p hospital ke? 5-6 pun cukup dah.. Kdg2 baby ada kerap berak/kencing

5y ago

ouhhh.. depends jgk.. bby sy dlu 2bln pun still pakai NB..haha 1 setgh pack utk sebulan pakai