Perangai pelik 😅

Sape kat sini lepas tahu pregnant perangai jadi pelik pelik ? Sya rasa sekarang ni saya jadi makin tak suka mandi 🤣 kalau dlu seblom tido mesti kena mandi sbb habit tapi sekarang macam takut ngan air 😂😂 kalau seharian kat rumah sekali je mandi. #firstmom #firstbaby

36 Balas

sama la saya, dlu suka mndi sblum tidur, kalau tak mndi, rasa bdn melekit semacam tapi sejak prgnant ni smpai kdg suami balik lunch tegur tak mandi2 lagi ka tu, mmg satu hari satu kali je mandi, yg hsbnd pulak mndi brkali2 satu hari tapi sya kata dia busuk btul, dia bru lps mndi sya kata busuk, so mmg situ kata alah tak boleh bau dia, lepas mndi cari sikat rmbut dia pulak, suka guna btul sikat rmbut dia, sikat rmbut sya tak suka guna, pdhal dulu x suka pun sikat rmbut dia. hahaha, terbalik pulak prgnant ni. nasib hsbnd layan kan jee. Banyak lagi sejak prgant kali ni, sblum ni tak ada pulak pelik2 gini. Lepas tu kes sbun mandi, dlu suka yg antibacteria tu, mcm lifeboi ke, skrg bau pun tak boleh, smpai hsbnd ubah letak bilik air lagi stu, sbun mandi skrg suka bunga2 pulakk, bau oren ke, pdhal sblum ni tak minat sngatt. Macam2 lagi sbnrnya 😂

sy tau je peknen mls masuk dpur.smpai la skrg 35w sy mls msak.tapaw je ari2,kdg2 p mkn umah mentua🤣.nsib baik la mentua kate dia pon pnh kena alhan xleh msak mase preg ank 1st.mentua xleh msak,sy plk mls msak,tp biar org pk sy xleh msak je la kn.kmas umh mls,siang ari nk jgk tido even dpt 1 jam je. suke suami blik keje awl,biasenye x kisah pon dia blik kol brape.tp x gtau la dia suke dia blik keje awl,dan suka dia ade kt umh.pdhal x buat pape pon,tau dia ade kt umh xpe dh.sblum ni siap offer, xnk kuar ke mlm ni?dia kaki lepak ngn kwn2.tp x pnh kisah pon.preg yg ni je suka dia duk umh. pelik2 sgt xde la

1y ago

Betul.. saya tgh preg anak first mmg xleh masuk dapur langsung.. bau dkt dapur pon xboleh.. slalu oder panda xpon kalau rajin pegi umah mak metua makan 😂

sya gila mengemas , tukar tmpat perabot 😂 sudah laa mengemas jam 2/3 pagi lak tu🤣 kdng terbgun nak kencing then nak tdo balik mmg x leh .. haa mula laa angkat konon nak mnum air skali nya tgn tgh berkemas .. tgh alih tu alih ni 😅 dah puas hati bru smbong tdo .. siang hari mcmtu gak .. smpai suami dok bising jgn selalu sgt berkemas🤭ada je diubah sana ubah sini .. kalau bab makan , sya buat kerja smbil makan 🤣🤣🤣 sya nangis kalau x da stock donut 😌 x leh bawak bincang kalau nak nangis tu

1y ago

Rupanya ada geng kuat mengemas, tp sy awl2 preg je kemas rmh mcm rmh xckup besar nak dikemas. Habis smua kamar mandi dan singki balik2 digilap bersih. Mcm tdur nak peluk penyapu pn ada sbb btl2 xsedar balik2 menyapu nmpk skit je benda dekat lntai terus sapu x smpi pn sejam dah nak sapu lg. Semua start sblm sy tau sy preg dah tau preg bru perasan patutlah gaya lain mcm 😂 skg dah masuk 2nd trim pegang penyapu pn dah start lembik apa lg nak mengemas dekat bilik mandi, singki dan kamar tdr haha

hmmmmmm habit pelik ya ...hmmmmm haaa ! ade....saya tetibe asyik ske menari Dan menyanyi Di rumah...time masak joget...time Mandi lagila ...shower jadi microphone..time bertanaman Di laman rumah menari ngan bunge2 ..mujur X pecah pasu pasu..Beria bagai ...sebelum idak le pulak...and Ske tengok cerita mermaid mermaid Tu...haaa...tak kisah la movie ke drama ke...asalkan ade mermaid..tonton je...haa Tu je la kot yg pelik2...saya Suri rumah 24/7 jadi bila suami keje..saya pesta kat rumah 😅😅😅🤣🤣😂😂

sama haha. tapi waktu trimester pertama hingga kedua haritu memang rajin sgt mandi siap berlulur 2x sehari. ingat nak maintain la smpai trimester ketiga supaya badan pu. cantik licin wangi je bila nurse nak check waktu nak bersalin nnti haha. eh alih" masuk trimester ketiga nak mandi sekali sehari pun payah, malas dia ya ampun 🤣😆 kdg risau terberanak sebab tak mandi lagi harini HAHAAHH doakan saya dh 38w2d, ni pun tak mandi lagi dari semalam 😭🤣

Saya ada habit ni di awal trimester kedua je, lepas tu dah okay. Time morning sickness teruk, lagi susah nk mandi and bad mood je smpai muka break out teruk. Nk masuk pertengahan trimester kedua tu, baru okay balik lepas tu suka make up. Nak makan kedai mamak pun kena make up mcm nk pergi event 🤣🤣🤣 sampai ada kawan hadiahkan pallete eyeshadow+contour sebab dia suka tengok kita make up time pregnant 😂

perangai pelik sy x boleh tgok benda sedih2 auto menangis 😂😂 awal2 pregnant suka mandi air panas.. x boleh bau minyak masak goreng.. gosok gigi rasa loya.. kalau suami pulak masa sy pregnant masuk 5bulan dia mengidam ikan baung.. selagi x dpt ikan baung hari2 dia muntah.. kesian risau tgok dia lembik x larat keje.. tpi alhamdulillah lepas dpt ikan baung dia dh tak muntah2 🤭

paling malas mandi. paling rajin tidur. time pregnant la. sedangkn sebelum pregnant saya la orang yang siang jarang tidur, malam tidur paling lewat. tapi tau ja pregnant dah bertukar jadi tabiat kerja nak tidur ja. kadang sampai tertanya pula ni hari apa dah 😁 kepala pun pening asyik tidur banyak tapi bila nak cuba duduk duduk tak boleh mata mengantuk gila

1y ago

geng la 😁

saya pun jadi tak suka mandi. takut masuk bilik air sebab tak suka dengan bau² sabun semua. bila rasa nak kencing/buang air besar, mesti akan nangis sebab tak mau masuk tandas. pastu, habit pelik saya, saya suka gigit husband. gigit la kat mana² asalkan dapat gigit. tangan dia ke, bahu ke, lengan ke. husband pun pasrahkan je. 🤭

mungkin sbb cuaca sejuk sekarang, jadi saya pun malas nak mandi tapi tetap kena mandi jugak kadang2 sampai terketar ketar. lagi satu habbit pelik, mesti nak tengok kartun Upin Ipin jam 5 ptg dah ready depan tv. pastu suka sangat tengok rumah opah Upin Ipin yang Kaler hijau tu. rasa nak duduk situ.