penyakit ain

Salam..sy mgandung anak ptama..sy ada kongsi gmbr scan baby sy dkat status wasap..tp rakan sekerja tegur suru delete sbb x baik viralkn dia ckp..takut tkena penyakit ain..korg smua pcya x?slalu jg dgr org ckp x bole kongsi tlalu awal..

25 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

sy pon awl2 preggy pon xbgtau sape2 hnye suami je yg tau sy ngndg . lps da sah btol2 kndgn sehat ap semua n mmg btol ad janin . bru bgtau keluarga sndri n mertua . klau sepupu papat xd bgtau lg . semua tau klau trnmpk sy punye perot atau pon sy post gmbr perot sy da besa mcm dlm 6bln ke ats . ad juga tau sy da nk dkt brsalin ni . kdg mmg btol sis kita nk elak dri hal2 mcm tu . klau trlmpau xcited awl2 beli bju bby la ap la pon xbaik org kata . bole jdi nt tibe2 bkn rezeki kita . bnd ni normal Allah nk uji kita sis . mudhn sis n janin sehat2 ye 😊

Baca lagi

Ye..btol..diam kn aje time ngndung.jgn ambil gamba perot la siap msok internet.moga selamat sampai besalin..bukan ape.kita xnk la ckp bnde akan jadi kemudian kita xtau.kuasa allah..nk tarik nikmat ngndung tu sng je..so jgn la heboh kn.lps bersalin pun ustaz kata xbg tunjuk muka ank kt media..takot nti contoh kne sakit kulit..ni ni boleh percaya.sbb saya da terkena 2013 dlu.time tu xtau ape..terok ank saya kne.menanah muka blkg telinga..serik nya saya..

Baca lagi

Kene percaya sis, sb ada hadis yg mention, sy sepanjang pgnent xpernah up any pictures, smpai la anak cukup 44 hari.. Sy kasi contoh terdekat ye, anak buah sy suka sgt update pic anak dia, hari2 plak tu, bdk tu elok je sehat, tp suddenly dpt demam, normal la demam kan, tp ni demam yg berpanjangan, even doc klink biasa xmampu nak ubatkan, smpai kene pg specialise.. Nauzubillah semoga kita semua dilindungi dari panahan mata jahat..

Baca lagi
3y ago

btol tu...bkn semua org senang hti tngok kbahagian org...

Betul sis.. Sya diawal khamilan pun msih "sunyi2" , diam2 ja.. Skrang dh trimester ketiga brula ada "bunyi2" skit,bkan tak happy bila mngandung..happy..cuma tula smuanya Tuhan yg tentukan.. Kita tak thu apa yg jauh,minta jauh la prkra yg tak diingini.. Skrang sya tgh tnggu hari nk bsalin je.. Apa2 pun tahniah ya sis,jaga kndungan elok2 😉

Baca lagi
3y ago

Amen amen

Super Mum

Saya masa mengandung family ja tau. Lepas bersalin, saya ambik masa 2 minggu untuk rehat betul2, dah rasa kuat, sihat baru saya bagitau kawan2... Gambar anak sampai sekarang, 2bulan, saya tak pernah upload kat mana2. Sebab fikirkan kesian kat orang yang takda anak... Takut dorang kecik hati...

3y ago

Sama la sis, spanjang pgnent family dgn kwn opis je tau, yg lain smpai mengorek2 cerita dr fmly nak pastikan sy betul pgnent ke x, almaklum lah sy 4thn kawin baru melekat sorg, so ramai yg xcaya, igt selama ni sy mandul kot.. 😅😅😅

VIP Member

I tak sure tentang penyakit ain ni, tapi my doctor said, jgn terlalu exposed gambar scan baby, sebab baby tu tengah develop so, tak elok katanya. Dah siap nanti dan dah keluar from the oven yes u can tell the world. I just share apa yg doct i kasi tau 😬

Pada padangan saya, kecil hati orang lain yang susah nak dapat kan anak sedangkan kita ni setiap kali scan ke checkup nak update je. Lebih bagus kalau kita simpan berita gembira ni dgn family sahaja jangan expose kat social net

3y ago

ye betul..jga la sensitiviti org lain..nk2 yg da lama nk cahayamata..xya la sikit2 nk up Sikit2 nk up..x auma org suka

Terima kasih semua..lepas ni sy akan cuba x update or post apa2 gmbr ttg pregnancy sy..kesian plak dkat baby..bila fkir2 balik mmg ramai kwn2 d sekeliling sy yg dah kawin lama tp xda rezeki anak lg..smoga kta smua dijauhkn drpd penyakit ain ni..

betul, suami saya pun x bagi post dekat social media.. jadi saya buat file dekat Google drive, tangkap gamba and simpan dalam tu, yelah kadang2 kita simpan kat social media sebb nanti2 senang nak tngok kenangan hehe..

sy pn.. 4bln bru org tau sy ngadung.. 2bln ngadung hnya ibu je tau.. baby masih kcil sbaik nya sis syp2 dlu jgn viral dlu.. nanti Allah dh tiupkan roh blh la nk viral.. sbb time tu dia dh kuat.. baby pn dh gerak2