penyakit ain

Salam..sy mgandung anak ptama..sy ada kongsi gmbr scan baby sy dkat status wasap..tp rakan sekerja tegur suru delete sbb x baik viralkn dia ckp..takut tkena penyakit ain..korg smua pcya x?slalu jg dgr org ckp x bole kongsi tlalu awal..

25 Balas

Hello sis...ni bkn pcaya ke x..dlm al quran da mmg ckp psl pyakit ain ni...ade sbb knp x perlu nk show smua sbb x semua org suka tgk bahagia kita,ade iri hati,sakit hati...semua ada...

5y ago

@najwa zarin boleh bace komen2 dalam ni sis. Ade yang dah terangkan dengan panjang dah dalam komen ni. 👍

Bayi yg bawah 40 hari berdepan dengan dua jenis gangguan iaitu gangguan fizikal dan gangguan rohani. Gangguan rohani ni terdiri daripada ain(sihir tanpa jin) dan ummu sibyan(sejenis jin yang membawa penyakit)

Sebaiknya simpan utk kenangan diri sendiri je . kita bagitau kat org yg kita mengandung pun akan ada yg iri hati , inikan pulak kongsi gambar scan anak . hati manusia kita xtau baim dan buruknya .

Memang betul, nanti dah bersalin pon perlu tunggu habis pantang baru bole post gambar anak kt mana², kalau tak mudah kena penyakit ain & gangguan ummu syibyan

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2829385140424303&id=162729517089892 sis boleh cuba baca link ni ye.. info lebih lanjut pasal 'Ain' ni. 😊

xpyh la pos2 gmbr bby sis tggu bby dh kuar msa tu nk pos bru pos....skrg x elok pos gmbr bby....skrg mcm2 manusia ade dlm dunia nie sis so kene brati2

Betul sis..better jgn hebohkan psl tu..esp kalau awal lg..sbb kita xtahu hati org ni..bnyk sgt org yg mpnyai iri hati n hasad dengki. 😊

5y ago

Owh...okey sis..insyaAllah..smoga d jauhkan daripada org2 mcm tu..

Betul sis, memang ade penyakit "Ain" ni..ade hadis yang sahih tulis pasal penyakit ni..kesan dia pada baby nanti. Kesian dekat baby.

5y ago

Same2 😊

Betul Sebaik nya padam dulu,tunggu lepas bersalin abis pantang.baru masuk gambar beby kat facebok dan dll yang sis suke

lebih selesa tidah hebohkan di media. utk keluarga dan terdekat khabarkan, dan minta doakan yang sebaiknya