Maternity

Salam semua. Nak tanya, disposable panties sebenarnya perlu ke untuk bersalin nnt? Maternity pad pun saya tak beli, sebab saya jenis tak reti pakai pad yang tak ada wing. So saya beli pad overnight Libresse sebab baca review2 di sini. Okay tak?

84 Balas

sa hri tu pki pad biasa sj..sama mcm sis jua..libresse..hihi..ok sj cuma tu nurse nasihatkn sa ka c double tu pad pasal pad yg bersaiz kecil kn sa bli..yg disposable panties tu dri sis sj nk bli kh tda..tpi sa tu hri sa pki panties ygselalu pki d ruma tu jua..save bajet lol..tpi kna rajin cuci lh klu bocor

Disposable mmbntu sbb xperlu cuci n nk kna basuh jemur. Basuh terus buang je. Saya beli maternity pad sbb awal2 darah sgt lah banyak..maternity pad tu saiz lbih besar dan bole tmpung drah bnyk..lpas 1mgu kot dh pakai pad biasa..sbb skjap je darah yg banyak tu kluar, the next day darah just mcm period

5y ago

Terima kasih puan 🤗

saya guna overnight wing jgk. ok je. awal² mmg overflow. so kena selalu tukar. disposable panties sgt membantu dlm keadaan ni sbb darah byk. boleh terus buang. nak basuh sendiri memang taklah. dgn sakitnya tak hilang lg. kalau suami rajin menyental ok. 😂

5y ago

ada saiz. prefered saiz y lebih besar sbb masa tu perut masih kembang. cntoh sy pakai M, disposable sy beli saiz XL,lebih baik beli dulu 1 try saiz.

Dlu time ank sulung xthu, beli pad biasa je.. amek ko bocor smpai tilam hospital then drah mnitik2 mmbasahi lantai hospital.. 😂😂🤭 malu dgn nurse tuh.. ank no 2 n 3 sye beli yg overnight n ada wing.. rsa tenang aman damai je.. xmenyusahkan org.. hahaha 🤣🤣

5y ago

Yelah sbb time tuh kan flow luar biasa.. senang sbb xkne kt panties kot.. mne nk jge ank dlm hari lg, nk sental panties lg.. 🤗🤗

Kalau rajin mmbasuh x perlu pn xpe..mcm sy bli byk disp panties sbb sering ganti pad dgn panties. Pas pakai bilas drah kalau ade pastu buang je..mmbntu bile kt hosp..n mmbntu kalau bpntang sendiri, kalau nk tuka, cbut mnx tlg husb bilas drh pastu buang..

Saya tak beli pun disposable panties..beli maternity pad 20pcs..standby sbb takut hospital minta..saya kena ganti balik..saya pun tak pandai pakai kalau bukan wing..nurse marah..maternity pad lagi comfy dari yang wing..lagi2 kalau ada jahitan..

Saya baru je bersalin bulan lepas. Saya guna disposal panties. Kebetulan anak masuk wad lama jadi mudahlah. Buang aje. takyah pening nak basuh. Maternity pad tu takyah pon takpe. Darah banyak masa awal2 je. Guna pad biasa pon boleh.

Kena beli, kalo pakainpad biasa memang keraplah kena tukar, lagi nak kerap bangun tukar, saya pakai pad lexee time bersalin, bila nurse pad yang bertali tu xsampai sejam dh basah, mintk terus tukar pad lexee baru aman rasa hehe

5y ago

Nanti nurse akan ajar sebab ni pad dekt hspital, tapi tulah memang leceh, sebab kejp dh bocor, tu yanh tukar pad yg kita bawa

Sya beli juga disposable panties,senang msa kat hospital nti..basuh then buang saja..utk Pad,sya beli pad INTIMATE dan LIBRESSE OVER NIGHT yg tak ada wing..sya sblum pregnt pun,kalau period mmg tak suka pakai yg ada wing

Sy first pregnancy juga, kwn kwn suggest pampers org dewasa terus. Maternity pad pun kdg ada potensi utk bocor, jd leceh nk tukar dan cuci panties selalu. Pad biasa lg tk digalakkan unless mmg rajin nk tukar tiap masa.