Maternity pad, diapers dewasa or disposable panties with pad

Hi mommies! Boleh share tak which one better utk pakai lepas bersalin? ✔️ maternity pad ✔️diapers dewasa ✔️disposable panties with pad Mind to share sbb first prgnncy n tak sure mana better. (mudah pakai n tak sakit)

19 Balas

Masa saya , saya pakai disposal panties dan overnight pad , dah penuh terus buang , tak larat nak cuci . Kalau masa kat hospital yang first day lepas bersalin tu awak boleh pakai yang libress punya macam pampers baby tu , saya ada ternampak orang tunjuk kat soalan sebelum ni . Libress maximum security . Dia macam panties ada pad terus . Darah first day tu macam air paip , tak de lah cepat sangat bocor . Tak larat nak pi tukar pad dengan baju , bilik air pun sejuk

5y ago

good sharing..thnks dear 😊

Saya pakai maternity pad for few days masa darah tengah banyak. Disposable panties pun pakai masa kat hospital je. Then pakai pad overnight seminggu, then pakai pad biasa je

Sy x selesa maternaty pad atau disposable pants semua. Sy pastikan seluar dlm besar dan pakai pad lekat biasa jenis overnight yg besar tu jenama librese utk lepas bersalin.

5y ago

Sy ambk 41cm. Sbb ms baring takut bocor ke belakang dan sy badan besar. Kalo awk jenis badan kecil 32cm dah ok.

Saya prefer overnight pad aja sebab saya pakai maternity pad tu jadi melecet luka jahit. Saya pakai sehari aja kat hospital sebab tak sempat beli dah terberanak

sy pakai maternity pad dgn disposable panties utk seminggu pertama lepas bersalin..lepas tu sy guna pad biasa je, yg overnight punya 😊

Ni pun boleh jugak tapi macam membazir beli sebab satu packets ada 2 keping je 😂 ada jual dekat watson rm12 macam tu rasanya

5y ago

Beli jugak mcm ni.. tak pakai lg la.. tp beli 4 keping je.. utk hari 1st nnti.. mahal jugak la..

Sy pakai maternity pad time darah nifas byk je. Dalam 5-6 hari. Lepas darah dh bkurang, sy pakai pad biasa, libresse yg slim je.

sa pki pad biasa sj pun ok jg .tpi kna rajin2 tukar la..sebab awal kelahiran baby darah tu bnyk kluar..mkn hari mkn sikit..

Disposable panties pad. Sebab senang&sesuai untuk yang baru lepas bersalin.

Saya pakai kotex overnight je...