Maternity pad vs overnight pad

Nak tanya pendapat mommies yang dah pernah ada pengalaman bersalin. Untuk lepas bersalin, yang mana lagi okay - maternity pad atau overnight pad? Saya tengah sediakan kelengkapan untuk bersalin nanti. Ini kehamilan pertama saya. So bila saya google, ada jugak yang suka pakai overnight pad berbanding maternity pad. Haritu saya dah beli satu pek maternity pad jenama Pureen Madame, tapi lepas dah google sikit, saya bercadang nak beli lagi jenama Lunavie. Boleh bagi pendapat berdasarkan pengalaman mommies tak? Dan agak2 berapa banyak pad saya kena sediakan? Nak beli siap-siap sebab nanti berpantang kat kampung, tak nak la susahkan mak ayah keluar ke pekan mencari maternity pad. Terima kasih.

1 Balas

Untuk sy..sy lbh selesa pki overnight pad ja..sng cari n lbh murah...sy bli dalm 4bungkus yg pek besar..klu beli lbh pun xpa sbb nnt bolh guna lg..sbb mmg kerap tukar..darah nifas waktu mula2 lepas bersalin tu mmg akn byk sgt..

4y ago

Tu la sy ada terbaca jugak org cakap darah nifas ni berganda2 banyaknya dari darah haid