Maternity

Salam semua. Nak tanya, disposable panties sebenarnya perlu ke untuk bersalin nnt? Maternity pad pun saya tak beli, sebab saya jenis tak reti pakai pad yang tak ada wing. So saya beli pad overnight Libresse sebab baca review2 di sini. Okay tak?

84 Balas

kalau saya masa nak bersalin memang akan guna pad bertali sebab senang misi nak pasangkan misal kata kalau kita ceaser dan kalau boleh bawa dua2 kalau dah tak lemah boleh jalan slow2 tukar guna pad biasa je ..

Saya pakai disposable panties tu selesa sbb dia sampai atas perut sbb saya czer. Bila bjalan tu rasa kurang gerakan di bahagian perut. Bagi saya la..hehe, tapi kalau bslin normal better pakai pad biasa ja

Dulu pun saya rasa mcm tak perlu tapi bila sekali dh pakai rasa lgi best pakai maternity pad dri regular. Yg beli brand pureen mmng tak de wings. Tips saya pakai panties & short yg fit. Tu apa yg saya buat la

Tak paya beli x selesa panty tu bawa ja dari rumah .. pad pn beli ya yg sllu sis pakai.. sya dlu anak first beli yg khas utk bersalin pad dia tegantung2 ada tali tak selesa belila yg overnight pny..

I masa bersalin i pakai adult diaper pants takde leaking leaking, and lebih senang. Saya jenis yg tak selesa kita dah la baring then nak jaga jahit lagi, so pakai pants easy peasy 🤭

5y ago

Saya ada baca jugak. Ingat nak beli tp tengok alamak mahal haha so beli ikut yg mampu lah 😂.

sgt perlu..sy beli disposable panties yg jenis cotton tu..ade jual kt watson..sng lpas guna buang je..maternity pad xperlu pn kot..sy beli tp lgsg xpkai..lg selesa pkai pad overnight..

Bergantung pada diri mommy sendiri, rasa selesa boleh je. Saya dulu pakai je spender pakai buang sebab darah pasti melekat dekat seluar dalam kain, and malas nak sental waktu basuh

Dulu sy pkai overnight pad je utk 1st week. Lpas normal pad je. Diaposable panties berguna masa dkt hospital. Tp sy rase seriau masa pakai dlu sbb asyik bergulung terkena jahitan ceaser.

5y ago

Terima kasih 🤗

Pakai pad biasa je. Kalau banyak ambik yg size maxi 32cm. Nnty darah da kurang Pakai yg biasa Sng nak tukar. Sbb stiap kali weewee Mmg tukar pad untuk jaga hygiene bawah

Kalau nak senang pakai disposable tuu tapi bagi saya kurang selesa sbb dia mcm waterproof kan.. kalau pad pulak saya lagi suka pakai kotex overnight tuu jee lagi selesa

5y ago

Terima kasih 🤗