Vitamin 4 Serangkai

Salam, nak tanya.. Kkia memang dah tak bagi ka vitamin yg dalam pic ni.? Kandungan sy dah 4 bulan, tp kkia bagi sy folic acid ja dari awal pregnant. Ni first baby, sy tak tahu. Sebab sebelum ni kawan-kawan kata semua vitamin ni wajib makan.

Vitamin 4 Serangkai
29 Balas

Sy awl pregnancy je dpt 4 serangkai ni..4months ke atas zinckofer shj kk bg..tp sy beli sendiri iberet..alhamdulillah hb ok

5y ago

Eh,x laa...mksd sy,sy consume iberet..beli sendiri..zincofer sy consume kjp je..lps tu stop,mkn iberet..

sy mkn ubt 4jenis ni...ok la mkn ubt ni ...jgn mkn smpai muntah je..tkt xthn sbb bau dya busuk bila muntah😱

KK tak bagi saya asid folic.. KK bagi Zincofer saja.. KK kata dlm zincofer pun dah ada asid folic..

Folic acid mmng bgus untuk awl kndgan ... Iron tablet Pula untuk naikan Hb.. nt Mungkin nursa Akan Kasi juga..

5y ago

Okay noted sis. Next checkup nk tanya doc.. Sbb baru tahu kkia ada bekalkan vitamin lain selain folid acid. 🤭

Wassalam.. Sis cuba tanya, kadang2 nurse ni terlepas pandang. Bila kita tanya baru mereka tukar ubat tu..

5y ago

Baik sis, next checkup inshaallah sy tanya. Sbb sy tak tahu selama ni kkia ada bekalkan vitamin lain selain folic acid. 🤭

Awal preggy mmng nurse bgi cm ni..bila dh masuk 4buln sy dpt y ubt suplement y colour merah..y tu 3in 1

5y ago

Sy pn dpt yg colour merah msa buka buku hri isnin lalu. Ingatkn dpt 4 serangkai

Sy dpt semua ubat tu dr awal pregnant sampai skrg. Sy check up kat klinik desa.

Kk sy bagi je ubat² ni. Tgk atas ibu². Doktor akna bg yg sesuai ikut ibu

Sy 8week d bgi sdh ni ubat..time tu frst buka buku pink di klinik desa

Saya cuma makan iron tablet sampai dah nak bersalin. Nurse cuma bg tu je

5y ago

sama2❤