Noruhafiz, Malaysia

Preggers

About Noruhafiz

ank berak
Selamat petg ibu2..nk tny cm nk nk tahu byi dlm kndungan berak dlm kantung.. sorry bnyk xtaw firstpreggy
Tanya doc
Maksudnya apa? Overdue ke? Biasanya baby berkumuh mlalui ibu la kot..
kick counter
Betul ke cara buat kick counter ke sekali tendg kna tggu bbrp saat
thumb image
Skali gerak kira stu kick, Pastu tgu lg stgah jam- sejam bru kira lagi gerak..
meroyan
Betul ke ibu2 semua? berpantg sendiri ank sulong ibu boleh jd meroyan sbb xde sapa y mmbntu..sbb ap2 masalh ibu xblh buat itu ini pastu mula meroyan xtentu pasal..blh bgi info2 positif x? #firstpregg
..read
Sy ank sulung pantang sndri, smngu je hsband tlg2 lpas tu dh tpksa keja blk, lpas smngu sy buat keja umah mcm rutin biasa buat yg mampu saja..Alhamdulillah xda apa2 yg pnting jaga ksihatan, jgn stress
..more
Saya anak pertama berpantang sendiri. Suami yg banyak membantu. Dalam masa yg sama sangat bersyukur sebab suami kerja sendiri. Jadi dalam masa berpantang tu suami sediakan semua keperluan sy dan baby
..more
InsyaAllah xde msalah...sbb m.cik sy pantang sndiri ank kembar..xde masalah...sbb bantuan suami + nurse KK yg akn dtg cek kita msa tempoh pantang...jnji ckup rehat, mkn ubat/vit ckup...jgn stress😎
Punca meroyan sebab badan kurang vitamin dan tak ckp rehat, kata doktor..
Tidak puan.jaga kesihatan,jaga pemakanan.In shaa Allah ok.
tuala wanita
Nk tny ibu2 semua...tuala wanita jenis y cm mn ea y lebih sesuai untuk dipkai semasa brpantang..sbb sy ad beli y pad saiz 36 ramai y ckp xsesuai..ramai y bgtw pad sesuai pad y bertali lg bgus..mohon i
..read
boleh je mana2 pad pun
27week
Ad x ibu y ad pengalamn cm sya..sakit ketika nk rukuk solat pdhl kandungan bru 27week 3hari..nk tahu blh kew solat duk atas kerusi untuk sementara ni
klau rsa xmampu nk rukuk n sjud msa solt..boleh guna kerusi..
obimin
Nk tny obimin ni kita kna makan smp kandungan 9buln kew
Ye.. nk continue lepas tu bersalin pn boleh
AIR SELUSUH
nk tny klaw kena beranak awl blh x wat air selusuh awl..sbb ikutkn duedate 27hb 1 2020 Tapi kemungkinan akan berank buln 12 tahun ni Mohon info2 dari ibu semua.. #sorry firstpreggy
Sya pun due 1/1/2020..tapi bersalin sya rasa mcm bulan 12 tu..nanti hujung bulan 11 sya pegi kampung pendalaman sana ambil air selusuh..sbab bidan tu anak 12 org..beranak semua normal mcm kucing beran
..more
X payah bawa sis.
Sy pnh bc ttg ada yg share ttg air selusuh kejap ea sy share link nya.. harap blh mmbntu.. 😉✌ https://community.theasianparent.com/q/alhamdulillah-36-weeks-ma-baby-27kg-dr-n-misi-dah-suruh-stan/7927
..more
plu ke.. org ckp jgn... sbb nnti sakit shj tp jln xbukak...
Hai sis... Xperlu minum atau buat air selusuh... Dekat hospital tmpat sy ada air selusuh yg nurse2 sediakan.. Tp tempat sis sy x tau la.. Biasanye ada..
pelik
Normal ke klaw dh masuk 25week..perut rsa cm meletup kjp pstu rsa bby tendg kuat
Normal kot sis.. Sy 22w pun rasa jgk mcm tu. Kdg2 sampai terkejut 😂😅
ikan perkasam
Selamat mlm ibu2 bhya x mkn ikn perkasam..sbb sya hamil asyik mkn ikn ni je dari 10 bngkus tinggl 5bngkus
mengidam la tu
sosej
Nak tnya ibu2 ok ke klaw saya makn sosej 1 hari 6 -10 pcs sosej..xtaw np tertbe nk mkn sosej .telur hncur n roti bakar je ..y lain dh xleh masuk..ad ap2 kesan buruk x pada ibu hamil
VIP Member
Sis cuba google pasal kesan makan makanan proses masa hamil..