heart beat takde 8w5d

Salam nak tanya kalau pegi scan heart beat dah xde 8w5d konfem dah takde ke? doc ckp janin 100% dah xde. Sedihnye setelah 6thun menunggu. Doakan sy tabah n kuat hadapi dugaan ni. Doakan sy cpt dpt rezeki semula. Doc suruh gugurkan.

heart beat takde 8w5d
148 Balas

Sis setau sy klau mcam pas kta "LEPAS" natii ada nyawa baru yg akan mngntii.. Allah huallam laa kuasa allah.. Bab sy pernah dlu.. Pregnet tpii masa tuu ngam2 sy kena demm denggi ada dlam semnggu jugk laa kena tahan.. Pastu sy p toilet hairan kenpa perut sakit semcam sngka nak buang air besar.. Tpii bila sy tengok darah sy tawakal jak masa tuu.. Lepas siram2.. Sy x push bab sy takut klau2 dea ikut seklii natii.. Bila sy nmpak allah huakbar haty sy masa tuu tuhan jak yg tau.. Husbnd pn smpaii tedduk sedih bab kehilngan baby.. Dokter memng ada ckap dl masa sy kena denggi tuu baby dlam mngkin tidak sehat.. Smnda dea x ckup buln tau pngalami kecacatan allah huallam.. Lepas drii situu mngkin ada dlam 2bulan.. Alhmdllah allah bagii rezeki mengntii baby yg lepas sy kehilngan tuu.. Niy ceta sy laa.. Pengalman sy.. So tawakal yaa sis.. Insyah allah..

Assalamualaikum sis...jika kndungan sis x mnjdi ,sy ada 1 jamu lebih yg sy ikhtiar untuk mengandung..sy kawin 9 bulan , alhamdulillah , kali ni allah bagi sy rezeki..so , niat sy , nak sedekahkan sis jus mamahope tu..sy blum buka lagi..in shaa allah , lepas habis pantang nanti , sis boleh consume..sis boleh rujuk d fb jus mamahope testimoninya..sy bli 3 botol untuk permulaan ..alhamdulillah , sy bru minum sebotol , dah lekat..sy dh bg kwn 1 btol..so ada lg 1 btol blum buka..sy bukn nk promote sis.. Tp sy tahu rasa penantian untuk zuriat tu..dn macam² org skeliling jdikn bahan umpatan.jika sis berminat , bole ws sy..0179827042 untuk pm alamat..sy nak sedekah je...

5y ago

Haah..kita ikhtiar je slgi boleh..jgn putus asa..😍

X payah sis p gugurkan...jika baby tu betul2 xda heart beat dia akn jatuh dgn sendrinya mcm kazen sya...dokter ckp 50-50....dia syg bbynya lepas tu dia bertahan smpai 14 week bby dia pon mula keluar sendri...jgn dlu buat sis gugurkn sendri...manatau heart beat blm jd kan sbb masih kecik...insyallah tawakal saja sis dgn Allah...berdoa terus...insyallah Allah akn dgr doa kita...terutamanya bg ibu2 yg mengandung...sabar dlu sis...jgn terburu2...mna tau janin in proses kn..

5y ago

Teruskan jaga kandungan tu sis...lain org lain pembawaan bby tu...jgn angkat berat kalo ble lepas makn tu terus la bawa rest ya...sya pon d awal kandungan langsung x ambil kerja2 berat sbb sya menanti bby ke 2 ni selama 7 taun bru lekat...tu yg kena jaga betul ole fmly...skg bby dah 22 weeks 4day...insyallah d permudahkan urusan sis k...bnykkn berdoa...sbb allah tau kita sngt2 kuat dgn ujiannya...apa2pon take care always syg...ingat jga diri dan kandung kamu...paling penting rest secukupnya...walaupon sis x rasa penat tpi sis harus rest jgk...insyallah baby baik2 saja...amin...

Bersabarlah...semlm saya baru buat prosedur d&c sebab 8 weeks tkda heartbeat,sy folo up 2 mggu msih sama keadaannya,tapi janin tak nak gugur sendiri,saya buat keputusan utk buat d&c,sedih memang sedih,kita akan ambil masa utk lupakan kesedihan,tapi banyakkan berdoa semoga Allah kurniakan yang lebih baik...bagi saya dan suami,apa yg terjadi kami anggap ujian,maybe kalau janin tu hidup dan menjadi bayi,mungkin dia tak "sihat" mcm bayi yang lain...sabar banyak2 ya...

5y ago

Tq sy masih hrp ade miracle. Mybe lg 2weeks sy cek lagi.

Same my previous pregnancy on 2016. After waiting for 11 years. But now alhamdulillah, rezeki itu rahsia Allah. I'm pregnant again. In shaa Allah due on 5/3/2020. Jangan berhenti DOA Dan usaha. Pastikan Kita redha betul2 dgn izin Allah. Doakan saya Dan baby sihat serta selamat spjg melalui fasa mengandung sehinggalah due date Nye nanti.

Sabar banyak2 sis..sy ada 3 baby syurga..ank 1st lahir prem 29w dgn mcm2 komplikasi..ank ke 2 lahir sihat dh besar 7 thun skrg..2016 sy keguguran 8w...2018 sy stillbirth 28w...sgt2 sedih tpi tu semua kerja tuhan kena terima dgn sabar...skrg sy dh33w...harap2 semua ok...sy doakan sis kuat jgn putus asa...

Sy scan msa sama mcm sis..8w6d..situasi kita sama..tp dr x sruh ggurkn..bru nk repeat blik scan sbtu nie sb sy check up swasta..sptot ye dh 13w1d..arp sgt ada heartbeat..klau x ada jgk sis is redha je la..nie kndungn ke tiga..yg kdua ggur masa 6w..bleeding lgsg x ada kli nie tp x tahu knpa..moga ada la rzeki sy...

Sy pnh gugur mcm tu 13 week.. 5thun tggu nk dpt dah gugur pulak. Sy pntang 2 mggu mknn mcm org pntg. Pkai stokin,urut mcm org bersalin 3x. N mandi herba akar kayu... Mak sy jaga masa tu. 2 blan lpas pntg trus lekat.. Sbb sy kna dnc haritu. So make sure rahim betul2 sembuh ... Walaupun doktor nasihat rehat 6 bln.

5y ago

Tq awk. Kalau xde rezeki sy akn pantang btul2. Same la kan lame menunggu. Tp skrg sy x pkir ape2. Selagi takde tanda2 x jd sy rase baby ni ok je. Harap ada miracle.

Utk kepuasan hati sendiri..pergi jmp doc lain (hospital berbayar). Jika benar xde rezeki utk kali ini..biar janin trn sendiri jika doc nasihatkan tdk berbahaya buat momy. Tinggikan kesabaran dlm hati Dia lebih tahu apa yg terbaik buat momy In Shaa Allah usaha lagi 💪💪💪

5y ago

Tq. Skrg sy tggu n berdoa. 💞

sblum 8 weeks sis prnh scan dn nmpk hrtbeat ke?.. sya msa prgnt dlu scan 7 mnggu dh nmpk hrtbeat tp bila dh 12 mnggu xda hrtbeat. mmg sah2 kguguran. tp untk kndungn ke2 ni 9 mnggu pn x nmpk hrtbeat. sya scan kt hspital sg buloh scan dr bwah.. alhmdulillah nmpk. try scan dr bwah dlu.

5y ago

3weeks penah scan utk tgk dlm kantung ke x je. Ni baru scan smula. Xpe sy tggu je. Klau x jd akan jatuh sndri kan. Sy teruskan berdoa je skrg ni. Ade bidan yg ckp awal lagi. 4bln biasa org scan