heart beat takde 8w5d

Salam nak tanya kalau pegi scan heart beat dah xde 8w5d konfem dah takde ke? doc ckp janin 100% dah xde. Sedihnye setelah 6thun menunggu. Doakan sy tabah n kuat hadapi dugaan ni. Doakan sy cpt dpt rezeki semula. Doc suruh gugurkan.

heart beat takde 8w5d
148 Balas

Redha dgn byk sabar ya Fay Sha. Jaga diri baik2, selamat berpantang supaya lebih sihat & kuat rahim lepas ni. Ujian ini mmg pedih tp menjadikan kita Ibu yg kuat rohani & jasmani, insyaaAllah teruskan usaha, berdoa & tawakkal semoga digantikan dgn yg lebih baik, cantik, sihat & kuat. Aamiin yra.

5y ago

Bincang & dpt kan nasihat pakar/doktor. Moga suami sentiasa disisi beri sokongan moral.

Sy dulu 8w no heartbeat. Tggu smpai dua bulan masih xde heartbeat. Pergi gov n private hasil scan sama no heartbeat. Last2 buat dnc sbb doc ckp kalo tggu lama sgt tkut komplikasi for the mother. Spnjg dua bulan tunggu utk heartbeat tu lgsg xde bleeding atau sakit perut

5y ago

Sy pon xde rse sakit2 or bleeding 😭😢

Kuat ye awk..Allah pasti gantikan dengan yg lbh baik..ada sebabnya..Allah uji ikot kemampuan hamba-Nya..doakan sy juga ye..first scan sy nmpk mcm 6weeks..mstu sy da masok 8 weeks..mggu depan nk kne scan balik..moga ada rezeki awk yg lain nnt..kuat ye awk..💪

5y ago

Semoga awk pun kuat n tabah ye. Sy pn harap ade miracle. Sy punye kiraan n scan same. Tumbesaran bby ok.

Semoga tabah sis.. Insya Allah, Allah akan gantikan yg baru.. Sy pun pernah mengalami situasi yg sama dimana baby gugur naturally tp before that mmg scan tak detect heartbeat baby.. Skrg dah ada rezeki baby baru yg sihat lepas keguguran baby first. 🤗

5y ago

Lepas gugur tu berpantang dulu.. Bagi rest rahim kita jugak.. After 8 months baru ttc.. Alhamdulillah lekat.. Skrg baby sy dah 3 bulan 🤗

Sebelum ni sis dh scan nmpk heartbeat ke? Kalau sebelum ni pun belum nampak tgu la dl semngu dua... Sy dl ms 8 weeks doc ckp nmpk kecik je lps tu xde heartbeat.. Doc surh tgu lg 2weeks dtg repeat scan... Skrg dh nampak.. Ape saranan doc utk sis?

sabar awak..saya tunggu 13 tahun..3x gugur..baby x de heartbeat jga..alhamdulillah yg ke3 tu sy cuci masa gugur, pastu 3 bulan lepas ty sy mengandung balik.ibsyaAllah..baby pun ok..saya doakan awwk banyak2 bersabar .sampai ms Allah akan bagi juga..

Sama macam sy haritu, 9weeks , ada kantung sahaja. 13weeks tu gugur semuanya dah hancur. Dah 2 kali gugur. Ni pregnant yg ke 3. Dah masuk 4 bulan dah. Semoga kuat akk, sy doakan, semoga ada rezeki akk lepas ni. InshaAllah. Aminnn

Cuba rfer gynea yg pakar..tgok pd gmbr scan ni poliklinik..doc yg bukn pkar..seeloknye rfer pakar n cuba dptkn pndgn 2 pkar ..klu dua2 bg cdgn yg sma ok la...smoga puan tabah..sy doakn rzki mmpunyai zuriat termakbul..amin

5y ago

Tq. Skrg masih menunggu lagi n harap ade miracle. 💞

Ya Allah,sy plak yg sdih. Bnykkn brsbar ye sis..ingt,prncangan Allah tu lbih baek. Allah Maha Mngetahui pe yg trbaek utk hmba2-Nya. Sy doakn smoge sis dmurahkn rzki sllu utk cpt2 dpt bby lg..kuatkn smngt k sis❤

5y ago

Tq awk atas doanya 💞

sy dlu tak yakin dgn apa doktor ckp sbb tak boleh terima, esoknya sy ke swasta utk check pun sama jgk trus kluarkan surat refer pakar hosp besar then diorg check ikut bawah. Still xde rezeki kami masa tu, redha sahaja

5y ago

alhamdulillah sis, lepas 6 bln sy prgnant balik. now bru msuk 4 bln sis doakan sy juga ya. Percaya pd perancangan Allah. Doktor ada bgtahu sy, seberat mana pun kita bekerja kalau janin kuat xkan gugur, unless janin bermasalah. Incase kalau dia dilahirkan pun blom tentu dia sihat dan kita mampu rawat dia, sebab tu dia xmenjadi. Ini apa yg doktor2 and nurse bgtahu sy. Sy doakan sis dikurniakan zuriat yg sihat dan comel nanti in shaa Allah. Folic acid teruskan makan semasa merancang hamil ye sis.