Heart beat

Kandungan yg kedua lepas gugur pertma . 6 minggu scan ada heart beat.. 11 minggu scan takde heart beat.. Doc bgtahu kemungkinan baby dah tkde.. Doc bg option tunggu 2 minggu untk turun sendiri or tetapkan tarikh utk d&c.. Sy ada baca² blog, artikel tunggu dulu then ada heart beat.. Betul ke? Sy masih ada harapan lagi ke utk selamat kan kandungan sy?

3 Balas

Sye skarang 13w plus. Heartbeat baby bole rse sbenarnya kan bila tekan perut slow2. Slalu tgok nurse buat aritu sye cuba2 buat tibe2 bole rse. Tpi sye percaya naluri ibu. Klau ada yg tak kena dgn kandungan kita, ibu2 msti bole rse kan. Ape2 pun smoga yg baik2 shaja utk sis. Maybe bole dpat second opinion dri doc klinik lain?

4y ago

Nurse tekan perut utk tgk posisi badan bayi.. 😊

Time second pregy ad mkn ubt kuatkn rahim x?? Syer ad dpt tp bila p kk doc ckp xyah.. Frst pregnancy pn gugur 6 weeks.. Ni dh 10 weeks risau gak..

3y ago

Hay sis ada keh obat kuat rahim di farmasi

Sy pn bru g kkia pg td..scan2 doc xnmpk degupan jantung..11weeks dh..allah😭😭😭😭😭😭

2mo ago

sis nk tnya..dah 4tahun lps kan..mcm mana baby sis..dpt selamatkan x