Tiada heart beat

Hai. Saya first time scan tadi di gov and doc bagitau x boleh detect heart beat baby and suggest utk cuci rahim. Berkemungkinan bayi dah meninggal dlm perut. Ada yg pernah alami benda sama? Doakan sy kuat.

1 Balas

bwpe weeks ye sis?

5y ago

ooh same wif me mase first baby miscarriange 13 weeks sebab xde heartbeat jgk.. doc akan suggest nak cuci rahim scara dnc atau biar dia normal keluar sendiri.. sy prefer dia kuar sendiri.. taknak buat dnc..dnc kena duduk wad n kena bius.. kalau keluar sendiri tu boleh blk rumah.. tunggu smpai ade bleeding sendiri sume. kita akn rse mcm nk brsalin la.. contrction sume akn ada.. sakit ckit..g labour room smula utk doc check dh cnfirm bersih keluar sume or x.. kalau x berapa bersih dia akn bersihkn ckit2..takde bius apa2..kena pantang 2 minggu.. n then ramai kata dnc tu susah nak lekat smula utk next pregnant.. now sy tgh pregnant 2nd baby 30 weeks.. alhamdulillah.. insyaAllah ada rezeki lain lg.. jgn lupa next pregnant beli ubat kuatkan rahim..