Bersama Suami

Salam mommy semua... Nk tnye...ni berkaitan bersama suami... Sy Ade terbaca yg mengatakan awal kehamilan tak bole pancut dalam... Jika air mani tu di pancut dalam bole berlaku keguguran... Memudahkan untuk bukaan cm@laluan... Betol ke??

40 Balas

Awal2 pregnant doc x galakkan bersama dgn suami.sebab janin blum kuat lagi.boleh bleeding. Ikut body masing2.Ada mummy xada masalah.Ada mummy sensitif.sayang kandungan.jangan bersama dulu ye dear.

Tak ada la. Yang menyebabkan keguguran tu sebab kalau awal kehamilan, lepas tu bersama suami hentak kuat sangat. Sebab tu selalunya doktor akan pesan jangan kasar2 bersama masa tengah pregnant. Risau baby. Kena slow slow je

masa sy 5 week pernah laa buang dlm, xlama lps tu bleeding mengelupur p klinik.. hihihi..wlpn masa tu dh habis slow2 dh.. alhamdullilah bby xde pape. skrg pn klo bersama buang luar.. tkot..😂

dari awal trimester sampai dh trimester ketiga, bersama dan pancut dalam cuma perlu tahu posisi yg selamat,selesa dan pergerakan tak lasak utk si ibu ya. setakat ni xd apa2 masalah.

saya dari awal tau pregnant bersama suami lepas dlm, mula risau jgk alhamdulillah tkdk apa ² jngn lasak, mula scan nk buka buku,pi Klinik swasta doktor kata rahim ok tkdk masalah

Waalaikumussalam. Doc tak pernah pulak bgtau pasal pancut dalam menyebabkan keguguran. Cuma doc suruh hati² jangan ganas sangat je. Kalau sis rasa was²,boleh tanye doc. ☺

Tu tgk tahap kesihatan diri dear. Mcm saya tak tau diri dah preggy. Bersama suami mcm biasa. Dah tau diri preggy, baru kita org slow2 smpi skrg dah 27weeks, still bersama.

Time pregnant awal2 ni xde halangan pun nk bersama.pancut dalam or luar. Sebab xpernah dgr lagi ada effect kat baby melainkan jgn ganas sgt je @kne lebih berhati2. 🙈

sy dr awal hamil smpai skrg dh 20w masih buang dalam . yg penting selepas bersama terus ke toilet utk cuci . dan jgn le lasak2 sgt . sbb masih awal kan

Depend on body sbnrnye..klu rahim kuat xkn jd pape..klu rahim n body xkuat..tu yg akan alami pendarahan bile bersm..wallahualam... Pape jg dri bebaik k..

5y ago

😁😁