rubi wee, Malaysia

About rubi wee

susu badan
Nak tanya ibu2 kat dalam ni, pernah tak bagi baby minum susu daripada ibu lain. Tapi dalam masa yang sama, baby masih menyusu badan ibu kandung. Cuma susu ibu kandung tak cukup supply.
Pernah.. :-)
jaundice lepas 14 hari
Hari ni baby genap 14 hari, dan tadi cek kuning 7.7, jumaat lepas 9.3. Doktor ambil sample darah lagi sebab 7.7 still tinggi untuk baby yang dah 14 hari. Dan doktor bagi bekas untuk simpan kencing ba
..read
Try bagi baby minum air ni. Blh d buat air d dlm botol kecil, ikut sukatan penutup botol ubat & arahan pd botol. Insha Allah jaundice akan turun. Saya pnh cuba kat anak saya, alhamdulillah, jaundice t
..more
thumb image
Mmg ade yg baby jaundice agak lama ,kalo blh mumy dia jgn makan halia,kunyit,lada hitam dlu..kdg ade yg jaundice dsbbkn susu ibu.. don't worry just keep bf ok.. jom join group blh share and tnye apa s
..more
37 weeks 1 day
Set tidur homemade khas utk baby, barang2 asas utk di bawa masa admit & gbr si kakak (8y dah skrg), adakah baby akan sebijik muka si kakak. Perasaan bercpr aduk. Teruja, nebes. ❤
thumb image
comel nye si kakak😍 inshaa Allah semoga segala urusan dilancarkan. keep praying ya..
Comelnye bantal tilam baby.. Semoga dipermudahkan segala urusan sis melahirkan baby nanti ya. Aaamiin. 💕
baby car seat
Maaf ya, keluar topik kejap. Dengar2 tahun depan wajib pasang baby car seat utk parent yg masih ada anak kecil. Nak tanya, skrg kan byk jenis, harga ada murah dan mahal. Jenis yg mcm mana yg akan d
..read
Boleh follow group fb Malaysian Carseat Support. Byk info and suggestion dekat situ
Y ke?.....Start bila tu?