Bolehkah bersama suami pada awal kehamilan?

Hi mommy² semua, saya nak tanya boleh ke bersama suami pada awal kehamilan? Suami boleh pancut dalam tak? Saya sdg pregnnt dlm 12w. Mohon mommy² yh ade kat sini bri pencerahan ye.. Terima Kasih

14 Balas

Bg sy bersama tak de masalah tp jgn kasar2 dan sy ada tye doktor ari tu, nak buang awal utk awal kehamilan tak galakkan sbb dia takot jd pembukaan servik..so kalau nak buang dlm bile 36 week ke atas..sbb tu org ckp hujung2 elok sama dgn suami..hehehe..ni ape yg sy tau la

7mo ago

ni mcm saya ni 🥹🥹dah masuk 10week ...nak kata tiap MLM dan buang dlm

Kalau pernah alami sejarah mcm keguguran dan mslh rahim, tidak digalakkan. Kalau pancut dlm sbnrnya blh mengundang risiko jangkitan. Ini bdsrkan sy tgk video2 org tnya doktor kat yutube.. Dan jgn buat aksi yg blh buat penetration dlm sgt or ksr

Boleh je..tp kalau saya..memang en suami pun x nak buat..maybe kesian kot kat saya..saya pulak lg suka sbb x larat nak layan..tambahan dgn alahan yg kuat ni..mujur en suami memahami..

Saya da 15 week.. Suami takut sentuh.. Risau baby... Haihhh laaa.. Telan air liur laa mata nengok suami... Wakakakak.. Kene tnye doc depan2 suami baru yakinkan dia...

4y ago

Hahah..same laa..😂😂😂

Tdk digalakkan ..tggu 16w+++,risiko keguguran msh tggi

Dah 12w boleh je. Cuma slow² jangan kasar²

Boleh je sis. Takde masalah pun

boleh jee.. tp jgn kasar sgt..

4y ago

Owhh ykewh. .tp sygg suamy dok jauh. .sye dok Uma mak sye sndri. .sbab mse b'slin mak sye Yang jge. .

x di galakan sgt....

Klo boleh elakkan.