Air mani suami

Salam, saya skrng pregnant 10 weeks, alhamdulilah dah bersama dengan suami setiap mnggu tpi xda kesan yang memudaratkan .Tapi sye nak tnye boleh ke suami pancut dalam?? Sebb saya dah banyak kali bersama. Maaf ye kalau soalan ini agak terbuka

10 Balas

InsyaAllah boleh sis nak seks n lepas dalam, tp depend pada badan. Klu sis dah cuba mmg xde masalah ok lah tu.. Ada sesetengah org kedudukan uri di bawah nak bersama pun x digalakkan. Ada sesetengah pula jd kejang perutnya. Just berhati-hati shj lah..

boleh je nak bersama suami , kalau lepas dalam , better jangan selalu , hehe sebab docter kata bahaya takut boleh jadi contraction , awak kandungan awall lagi risau jadi apa² je

2y ago

yup boleh jadi contraction. saya gugur dulu sebab suami pancut dalam. then esok tu gugur(9 week). so hati2 la & kalau boleh elakkan

blh je kalau awk jenis rahim x sensetif..kalau jns sensetif mcm sy..asal buang dlm perut dtg contraction mse tu 4 bln..pastu sy g pakar..die suh buang luar

2y ago

betull tuh , saya awall kehamilan pun buang dalam , rasa contraction tuh , lepas dari tuh saya stop buang dalam , dah trimester 2 nak dekat 3 baru saya buang dalam tapi jarang² lah 😅

Suami saya x pancut dalam…..sbb takut ganggu baby 😂 bersama pun jarang2….Syukur suami memahami…🤲🏻

Blh je xde masalah..cuma dah pertengahan kehamilan nnt mgkn akan ada terasa contraction sikit tp xmemudarat kan pn..

2y ago

contraction tu dia mcmne ye??

boleh rasa nya kalau tk memudaratkan . kalau saya okay jee tkdr msalah

Kalau sakit, luar2 je.

boleh

Boleh