minuman apa yang sesuai...

Orang kata klu ikhtiar untuk hamil...tk blh ambil gula..coffee..teh..coklat..nescafe..jadi mau minum apa?? Ikhtiar hamil..... Sekarang sy konsisten minum mamariam botol kedua..

10 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

ini ikhtiar cara sy... 1.pergi jumpa pakar o&g untuk cek tahap kesuburan pasangan.. 2. 6 bln sblm pregnant, sy amalkn pemakanan sihat..bersenam, kurangkn makanan berminyak, minuman berkafein tggalkan..x minum air manis..x minum ais. 3. time lunch slallu masak sup sayur Campo brokoli...sy buat tiap2 hari.. 4. minum air masak skrg2 3 liter sehari.. 5.solat, doa minta d berikan zuriat pada bulan ini... 6.bagi makan pada binatang..spnjg ttc slalu jumpa kucing bunting datang Kat kaki minta makanan...bagi makan n usap perut kucing bunting...doakn bagi sy d permudahkan zuriat...😂😂.. 7. jgn putus ASA.. 8. sy sdri ttc 14 years.. 9.pengalaman miscarriage 2x sepanjang perkahwinan... 10.jarak utk kandungan ke 3 (10 tahun). 11.. jangan berhenti berharap ...😍😍😍😘😘😘... in syaa Allah moga sis d permudahkan urusan ttc.. 12. alhamdullilah...now sy dah 26 weeks..

Baca lagi
3y ago

Tq sis🥰

Semua yang di atas tu boleh je minum sis.kurang gula dlm badan pun boleh pening boleh pitam sis. Ambil je semua di atas tu tapi quantit... Sis jangan ambil lebih2 gtu.. Dan 1lagi Jangan minum y sejuk2 je macam tea coz tea boleh sejuk kan badan. . Kalau boleh rajin2 Minum hot2 suam2... Badan yang sejuk sperm💦 susah sangkut.. Kalau minum pnas2 rahim yang warm Sperm senang sangkut senag bby jadi😊kata orang tua2 gtu... Allaaa kesahian tak pasti.. But apa Salah nya try kan😁😊😉 kalau saya Tiap2 hari mesti menum Coffee. Masa mengandung pun mesti sehari ada seglas coffee🤭 apa2 pun tengo body seseorang juga tu.. I wish n pray 🙏 for u senang hamil sis.. Selamat maju Jaya. ❤️

Baca lagi
3y ago

😘

VIP Member

Ikhtiar mamariam tu okey da sis. 😍Cuma kena tahu juga waktu subur sis. Kerap kan bersama lepas habis period. Hari ketiga lps habis period rajinkan bersana dgn suami. Sambil2 tu lepas stiap kali solat je minta dekat Allah, kurniakan zuriat secepat mungkin. Jgn minx zuriat je. Minx secepat mungkin. Cakap la sis nak tahun ni. Mengadu banyak2 dengan Allah. 😍 Semoga berjaya ❤️

Baca lagi
3y ago

Tq sis🥰

Boleh minum sis tapi berpada. Bykkan minum air kosong yer sis dan jage pemakanan. Sebelum ni pon sy ambil mase nk dpt zuriat yg pertama. Alhamdulillah. Skrg sy dh msuk 11week ☺️ Dan jangan Lupe banyakkan berdoa, kite just merancang Allah yg tentukan ♥️ jangan pernah putus asa yer sis 🥰

Amik kuantiti sikit ok sis.yg penting kurangkn stress n elakkn or kurangkn mknn berasaskan lembu n ayam sbb ada suntikn hormon so ia ganggu hormon bdn you n bole sbb kan endo n cyst.

Boleh je minum semua tu sis tp berpada.. nk ikhtiar, jga mkn n kesihatan diri n psgn, bersama dgn suami 2 hari sblm,semasa & 2 hari selepas ovulasi.. jauhi rokok..

3y ago

Tq sis🥰

sy minum jus royal v dri jrm..sy consistn xsmpai sebotol dh mengndung..die naikkn hormon kite

Boleh tapi jangan berlebihan...sekali sekala boleh la..

3y ago

Tq sis🥰

Jgn lpe amal acid folic sis..

3y ago

Sy sblm ngandung sy amal acid folic, then sy kira waktu subur.. Sy baca kt google klu ttba ada lendir jernih (bkn keputihan) tu tanda nya kte tgh subur juga n d galakkan bsama suami .. Alhamdulillah, lekat juga..

Boleh consume semua tu cuma jangan berlebihan. Then, bersama tiap² hari pada waktu subur. Boleh download app untuk pantau period kita and waktu subur. Ada juga ikhtiar makan madu turki wawa zainal jual. Kita ikhtiar Allah jua sebaik2 perancang. Ada hikmah setiap kejadian. All the best sis.