Alya Azalea Daud, Malaysia

mama bear of 2 sweet candy

About Alya Azalea Daud

nervous
Alhamdullilah... Hampir ke penghujung..semoga anakanda akan terus sihat.. klu dulu hanya mimpi untuk mengandung..tapi takdir Allah tiada siapa yg tahu..pelbagai tomahan Dan sindiran. pernah berputus a
..read
thumb image
All the best!
Alhamdulillah...tahniah...moga Allah permudahkan semuanya 😊
bayi mengeras..
sy skrg dah masuk 27 minggu 4 Hari... tapi Hari ni.. perut ni duk mengeras ja.. selalu x de pn rasa cam ni..mmg rasa x selesa n bimbang.. gerakkan baby pn x brp nk aktif rini.. patut ke sy pergi ke kl
..read
???
tghari tdi, tengah sidai Kain Kat ampaian ,tetiba tebuan masuk dalam Kain batik.. hadoii sis kna sengat belah peha...sakit dia x leh bawa bincang...p kecemasan diorg bagi ubat tahan sakit... masaalahn
..read
Pegi hosp balik klu dmm
just ask
ad x mommy tempoh hamil (minggu) x sama dengan tinggi Rahim(sm).. mcm Saya klu ikotkn dah hamil 26 minggu 4 Hari. .. tapi bila nurse ukur Rahim dah 28cm... nurse dah start suh Kira gerakkn janin...fir
..read
VIP Member
baby besar la tu maknenye kan?
result minum air gula
kali ke2 minum air gula minggu lpas, nurse pesan Suh mkn 2 jam skli utk elakkn hipo..hrmmm... mommy pnah x dpt result cam ni...
thumb image
Ada chances utk hypo nie sis kalau x jg makan.. sbb lepas minum air gula pn naik sikit je..
Berat badan naik mendadak
2 minggu lepas nurse bising hb drop dri 13 turun ke 11.. rini slps 2 minggu utk cek perut.. nurse bising lagi pasal berat Naik mendadak..2 minggu lpas 58 ,cek rini dah 60.. terlebih Naik katanya...x p
..read
tkt gdm.Sb naik berat lbh 1kg..Pastu yg hb tu mkn jmbu btu kerang buah delima..Hti ayam
hb menurun
sebelum ni hb sy Naik ok je..bln lpas check hb 12.8..hari ni sy kna g kk utk check perut..skli hb menurun..jdi 10.. terkejut cik mesi..bila buat test Kali ke 2 jdi 11.0.. cik mesi komplen knp byk sgt
..read
Minum susu ok ja tapi kena jarakkan masa dgn ambl ubat la. Sb susu menghalang penyerapan zat besi
VIP Member
Cuba sis banyakkan makan buah jambu batu, sayur bayam & kerang. Semua tu boleh naikkan hb
ubat gg
boleh x mommy share ubat gg mna yang sesuai time preg..since preg sy x boleh gna ubat gg yang sedia ad.. pas gna mmg rasa nk muntah...🤢🤢🤢kadang sy gosok x gna ubat gg pn..coz nk elakkan muntah🤪🤪�
..read
try darlie lime...ase limau2😁
try cari yg perisa manis2..cam fresh & white apple ke