I Pregnant 7 Weeks.. Today Blendding Kluar Drah Tpi Bukn Merah Dia Coklat Gelap2... Siapa Pernah Alami Begini... Hrp2 Semua OK... 5 Tahun Menunggu Zuriat??

Normal or x??

15 Balas

Sama mcm saya.. Pregnant ank kdua kali ni dah nak msuk 7bln..dri awal smpai skrg kluar darah.. Tp kdg2 ja kluar.. Dah jmpa pakar dh.. Pakar ckap smua ok.. Klau ikutkan org dahulu jd mcm ni sbb bunting harimau.. Entah la.. 😄😄.. Cuma bykkan bdoa.. Alhamdulillah smua ok

5y ago

entah la sis.. saya pn nenek yg bagitau😁

my 1st pregnancy aritu sma mcm u sis kandungan bru 7 mnggu tp ada kluar darah.darah kluar tu pun bkn shari dua tapi selang bberapa hari ada kluar drah sikit2..skli check dgn doctor rupanya kandungan d luar rahim😢 better cpt2 pegi chck sblm apa2 serius blaku

5y ago

kandungan skang da masuk 28 weeks. uri masi kat bawah.. tp da x bleeding dah la.. doktor xda suntik apa2. cuma doktor dah ckp yg nti brnak sy confirm c-section.. 😭😭

saya sekarang dh 15week...sye pun mengalami mcm sis...dlm 2buln mcm tu lh keluar drah coklat...dah p jumpa dokter pgi hospital alhamdulilah dokter ckap tak de pape..bnyk kn rehat je..jgn buat keja berat2..sekarang dh tak keluar dh darah coklat tu..

5y ago

dh p jumpa dokter ke...kalu belum p cepat2...moga semua nya selamat dn d permudahkan...

Lazimnya, pendarahan di awal kehamilan ni disebabkan janin baru melekat di dinding rahim. Tapi, sekiranya puan rasa darah tu luar biasa, cepat2 pergi klinik ya. Jangan tangguh lagi. Banyakkan berehat dan jangan stress..

5y ago

insyaallah amin33 trma kasih puan

Baru je kena hri tu, byk sangat keluar warna coklat tu, tpi doktor cakap tu normal cuma kalau banyak sangat keluar time tu doktor sarankan untuk rehat sebab satu simptom nya byk bergerak, stress, buat banyak keje

5y ago

no need to worry sis, i pun pernah mcm ni, samr answer from doctor...maybe kena rest banyak..relax sis..

hai! pendarahan pada awal kehamilan tu normal. sy pun kena masa 7 minggu kehamilan, doc bg duphaston dan mc. banyakkan berehat, tinggikan kaki selalu. baby ok, very active and talkative, tahun ni 5 tahun. :)

Im having same prob too.. Im in my 6weeks.. Really makes me worried.. Even though i have done vaginal scan ystrdy.. Doc said that my yolk sac seems normal.. Have to wait some more 2 weeks.. Huhu

saya pun bleeding waktu 6 weeks..jumpa doktor dia bg ubat kuatkan rahim..second kali bleeding doktor inject..skrg 23 weeks doktor scan uri rendah plak😶

sama sis..baru semalam bleeding tapi coklat and saya pun 7 weeks pregnant, luckily my sis in law pakar sakit puan, kalau berterusan better sis cek di hospital..

5y ago

so skrg kndungan puan dah ok ke... Time puan jmpa doc.. doc bagi tau ape... ada doc bagi ape2 suntikan tak