kepastian

Nk tanya kat ibu2 semua... Ada nmpk tk line kabur kat situ.. Ke perasaan sy jee.. Tunjuk kat suami, dia kata perasaan sy je tu.. ?tarikh period lg 2 hr.. G check tu sbb xsdp badan.. Rasa mcm nk demam..

kepastian
96 Balas

Npk mcm ada sis,mcm sy gtu gk mula2..10ari sblm tarikh due period sy kbur cmtu la,dan bila 3hari sblm due period sy alhamdulillah mkin terang..siap buat yg clerblue jns digital punya alhamdulillah mmg sah pregnant 1-2 ..dn pakai upt jns celup dan titik pon semuanya makin terang...semlm due sy period,esok mgkn nk pergi klink utk pengesahan doktor..sb sy sblm ni bln7 keguguran,tkut gk g lmbt2 klinik kn berlaku apa2 yg x diingini pulak..

Sist sy pun guna Jenis UPT Cam tu maka saya dah 9 week dia punya test tu buat kita duduk x senang tidur x lena😅..kabur bila perhati nampak 2 line, then d next day sy test lagi guna upt jenama lain plak..baru la line terang benderang kuar skali pgi check klinik dah omos 9weeks🤗..sy cadangkan sist tunggu lagi beberapa hari test skali lg k, 🤞🤞😅

sy pon mcm tu, belum period lgi, dh rse tk sedap bdn, kerap check, kluar blur sgt, mcm ni, bgtawu suami dia tk pcye sgt, lgpon dia tknk bharap, sbb sy pnh kguguran bulan lepas, bila period delay dh 2mnggu, then sy test lgi, bru laaa nmpk line ,tu pon suami ckp ntah2 upt tu tk btol, sy bli pulak upt lain, still sama, double line, bru laaa suami pcaya 😂

sy cmni lah first dlu..ank pertama n kdua pun dua2 kabur smpai fkir aku sorng je ke yg nampak sbb suami tak nampak ahaha tapi hakikatnye mmg positif 😂cek kt kk positif peknen cuma line je samar tapi tetap ad line..nnt mkin lama dy akn makin pekat lah tu..no worry sis in shaa allah ad rezeki sis

Jangan risau kemungkinan baru lagi sbab tu tak nmpak after 4month maybe akan pekat.. Jangan putus asa saya pun sbelum ni perasaan saya pun macam awak tapi alhamdulillah dah 6week check klinik baru line tu pekat...

Sy dulu pun pernah macam ni...lpastu dalam dua tiga hari dtng period 😆 alahaiii punyalahhh happy ingtkan mengandung..hahahah n lpas priod tu alhamdulillah dah mengandung sekarang dah 12 week 😁😁

Try tgk balik esok.. Sy pon macam tu.. Sy tgk stu line.. Sy tgl mnde tu kat toilet gn hrpan nk simpan brapa byk test yg sy buat.. Esoknya usben ckp tahniah kat sy.. Pelik sy.. Bila sy tgk balik naik 2 line.

Sy pun sama check semnggu sebelum period.. Sbb suami pksa lps dia tgk sy mcm nk dmm, xsedap badan.. Kabur mcm tu jgk.. Lps 2 mnggu check balik dh terang.. Ap pun, positifkan diri..

Klau rasa nak tmpt sis boleh ja pergi klinik bgtau misi saya nak cek sama ada saya pregnant atau x...saya pon cek kabur..last² g klinik cek keputusan positif 🤗

sama mcm sy sis.. Sy pn pnh cm ni.. test yg 1st nmpak blur je.. tp tggu lg dlm 3 ari, sy test blik.. tgk2 naik double line.. clear sgt nmpknya. 😊