Nak Luah Perasaan..

Hye ibu2 semua... Saja nk luahkn perasaan... Sbb tk thu sp nk luahkan... ? Bulan ni bulan yg sgt menyedihkan... Sebab mak n suami dua2 tk sihat... Yg mak kne admit sbb paru2 berair, yg suami pulak demam panas... Hanya tuhan je tahu mcm mne perasaan ni... Sedih semua ada... Sbb skrg sy pn tgh demam... Tk lalu nk makan... Lps tu kepala asyik mabuk je..tulang blkg da mula sakit... Sbb pimpin mak mndy kn mak... Skrg preggy da 9mgu... Rasa mcm takde kekuatan rasenye bila keduanye sakit... Ya Allah, harap Allah bg aku kekuatan untuk hadapi ni semua???? maaf... Sbb takde tmpt nk luahkn perasaan...

17 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Sama mcm sy aritu. Mse pregnant 8 mnggu,mak sy msuk ward seminggu sbb jatuh n kena operate bahu. Mula2 kakak sy yg jaga dia kt ward. Tp malam terakhir tu dia xlarat sgt dh. So sy lps hbes kje terus gerak dr kl ke muor utk ganti jaga mak sy walaupan sy mse tu keadaan pn xberapa nk gagah.plus risau kandungan baru n anak pertama. Takut nk lasak2 sbb kna papah mak kalau nk ke bilik air. Cuma sy niatkan dlm hati. Moga apa yang sy buat utk mak sy ni, Allah akan permudahkan saat sy melahirkan anak nnti. Mudah mudahan...

Baca lagi
2y ago

Innalillahiwainnailaihirajiun..salam takziah ye.

VIP Member

Ingat satu jek.. Awak adalah diantara insan yg teristimewa disisi Allah Ta'ala, kerana Allah menguji hambaNYA mengikut setiap kemampuan hambaNYA. Setiap ujian itu akan terhapus segala dosa² kecil setiap dosa² kecil yg berguguran itu diganti juga dgn pahala asbab dari kesabaran awak sis. Keep berdoa pada DIA walaupun apa jua keadaan & situasi Allah itu Maha Mendengar. Semua Allah kurniakan kesembuhan dan kesihatan buat sis sekeluarga dan permudahkan urusan kalian Aamiin Allah Ya Mujib 🤲🏽

Baca lagi
2y ago

Tq sis.. Tp Allah syg kn mak sy... Dye da mninggal sis... Tk lama sy up status ni...

Faham, kita pregnant. Kdg awl2 ni kita pun xberapa sihat + simptom mengandung. Allahu. Org “kuat” kita pulak sakit, sy fhm rasa down rasa lemah tu. Moga Allah permudahkan urusan puan sekeluarga & beri kesihatan yg terbaik. Moga Allah susun hikmah secantiknya buat puan. Amin.

2y ago

Arwah mak sy da tkde sis... Da mninggal... Tk lama sy up status ni..

VIP Member

Rsnye sisnye ni post dh lmkan?mcmne keadaan kndungan sis???Takziah sis ats kehilangan bonda trsyg...jg dri bebaik ea.. mg Allah pmudahkn segala urusan sis..Allahuma aamiin

Ujian Allah nkk bg. Sis kena kuat iaa untuk orang orng yg tersayang. Tambah lagi untuk bayi dlm kandungan tu. InshaAllah besar hikmahnya yg menanti l.

2y ago

Mak sy da tkde sis... Da mninggal.. Tk lama sy up status ni

Sis kena kuatkan semangat...jaga diri dan jaga kandungan...inshaAllah segalanya akan baik² je...banyakkan sabar dan istighfar ye.

moga awk terus kuat ye..selalu positif ye awk.moga Allah memberi kesihatan yg baik buat awk dan family ❤

Bnyk berdoa n lakukan dgn ikhls n senang hati..kena bt happy time preggy ni..hrp mak n husband sis cpt smbuh ye

2y ago

Mak sy da tkde sis... Da mninggal.. Tk lama sy up status ni..

Bertabahlah sis.. be strong.. ade kekuatan dlm diri yg awk x tahu.. bykkan berdoa.. the storm will pass

InsyaAllah.. semoga dipermudahkan sgle by Dan diberi kesihatan YG baek -amin-