awal kehamilan..

Maaf klu sy bertanya dan soalan sy ni dianggap remeh.. Semua tanda2 hamil dah ada.. Cth pg2 rasa nk muntah, bdn rasa letih jee, rasa mcm nk tdor je sepanjang hr.. selera mkn makin bertambah dan period sy pun dah lewat 5 hr..tp buah dada sy xde rasa apa2 laa.. Mcm sensitif ke, bengkak ke.. Dah check kat klinik.. Tp tk berapa nmpk sgt.. Kabur.. Ada tk ibu2 kat sini yg ada pengalaman mcm ni.. #mengharap cahayamata lg slps keguguran sblm ni..

12 Balas

insyaallah, ade tu 😊 kalau kabur2 means bru lgi, sy pon mcm awk, bru lepas kguguran, period delay 2mnggu, bile check upt, double line, tp kabur je

Biasa kalau lps bersalin, lps gugur.. Bdn tu jd lg subur. InsyaAllah ada tu. Try clear blue, kot2 dpt jwpn😉

lagi seminggu cuba test upt semula, inshaaAllah kalau ada rezki. Sementara waktu ni jgn stress or buat keje berat ya.

5y ago

In shaa Allah.. Tq ye

Sy pun kabur ... lewat jugak dtg period dlam 5 Hari mcm tu ..G check klinik dh 5 week...smga ad rzki awak

sy tu hri pun mcm tuh jgk ..mula2 cek kabur2 lg..kdua kali cek alhmdulillah..terang2 2 garis..

Cuba beli upt jenama clear blue. Cari dekat watson or guardian. Mahal sikit la dalam 40++ macamtu.

5y ago

T. Kasih atas saranan.. Nanti nk g cr

Tgu lewat lame sikit baru cuba lagi.. Tapi elakan makan pedas n tajam..

Sy pn cek upt kt rumah kabur, g klinik cek Alhamdulillah dh 10weeks ..

Klu kabur² ada chance pregnant, boleh test lg dlm seminggu..

5y ago

In shaa Allah.. Harap2 Allah makbul kan doa kami.. Aamiin

Kemungkinan preg..cuba test urin..