Baby songsang 34 week 3 days

Nak tanya .. kalau kandungan kita dah 34week then kedudukan baby dlm rahim songsang,rasanya boleh x posisi baby tuu kmbali balik ?? Rasaa takuttt ?? bila doktor cakap posisi baby songsang .. ada x siapa" sini yg ada pngalaman baby songsang masa Pregnant ? Boleh share x .. xdaa pngamalan sbb anak pertama ..

17 Balas

Semoga dipermudahkan urusan sis. Sy pon doktor kata bayi duduk melintang. Kepala duduk belah kanan & kaki duduk belah kiri perut sy. Sebak hati bila dapat tahu, tapi jangan putus asa tau. Minta dengan Allah, & minta suami & mak2 kita doakan. InshaAllah Allah akan bantu kita. Sy pon scan time 34 weeks melintang. Masuk 36 weeks nanti doktor nak tengok lagi. Doktor okay je, dia siap bagi semangat kata inshaAllah baby akan pusing balik, selalu pujuk2 baby tu. 🤗

4y ago

Aaaammiinnn Allahhumma Aaamiinnn. Ya Rahmah Ya Rahimm. ❤

Sy masa 37w scan,baby melintang.. doc trus tahan wad 5hari sbb nk pantau.. 3hari awal baby pusing2,skjap kpala kt atas,skjap melintang,skjap kpla kt bawah.. pakar pun bingung sbb katanya kandungan prtama biasanya 37w dh xblh pusing2. 😅 hari ke3 doc ckp klu kedudukan sonsang,doc akan try pusing,. Tp hari ke4 elokk je baby kpla kt bwh smpai lh 48jam,trus doc bg discaj.. tp skg dh 40w1d masih blm bsalin. Dh over due 1hari.. 😖.. doakan sy ya ibu2.

4y ago

Ank llki ke scan? Jgn risau slgi pergerakan bb smua lancar.pglmn sy 42w2d..ank ketiga klr ,tu pun slps kna srh posa,esok nak opret,tgk2 ada pula bukaan..

Dulu sy pun doc kata songsang, mak sy suruh berurut dg bidan, tp sy jenis x pcaya, benda dalaman, mana mungkin dia nampak baby kita, then blh pusing kan balik baby dlm keadaan asal.. Mcm x logic,😅sy biar je,lama² baby pusing balik.. Duduk tempat asal.. Cubalah teknik sujud, Insya allah xde apa, banyakkan doa.. Semoga dipermudahkan segala urusan sis n baby...

4y ago

Insya allah, sy doakan semoga dpermudahkan segala nya... Baby kan baik, nanti pusing blk ye.. Tolong mama😍..

Saya baby ke 3 songsang..mula perasan sbb perut nampak lain..g chek klinik.swasta..comfirm songsang..nurse. kat kkd x perasan kot sbb dia chek perut..tertukar punggung ngan kepala..masa tu dalam 36 minggu ..doktor terus bagi tarikh nak czer sbb baby duduk sendat dlm perut..x leh berpusing dah..

Sama dengan saya.. Scan 34 week songsang. Then semalam scan untuk 36 week transverse pula. Dah try semua tips2 macam sujud n pujuk baby. Banyak jalan dan naik turun tangga. Still baby tak masuk laluan. Now doktor bagi masa sampai minggu depan sebelum proceed dengan birth planning. Hope miracle happen.

4y ago

Kesian nyaa .. semoga segala urusan dipermudahkan amin yaa allah 🤲

Bby sy songsang jgk time 32week . kepale kat atas . Lepastu scan plk dgn doc pakar time 34week . Alhamdulillah dye berpusing balik . skrg 35week . 36week repeat scan . Doc nk tngok takut2 bby berpusing balik kepala ke atas .. Harap2 dye dh tak berpusing dh .

Hurm...nti doc akn buat ecv tuk btlkn kedudukan byi kpd yg spttnye..nti sis try tnye doc ttg ecv..in shaa Allah evrythng should be fine..jgn stress2 k.. unless sis ada placenta previa..ye dia akn buat czer even dh buat ecv 😉mg d pmudahkn segalanya..aamiin

Sy 36w+2d baby songsang.. Skrg pakar bg 6hari je smpai isnin ni.. Check balik jika songsang trus bersalin sbb sy pon ade bsp.. Risau mmg risau.. Tp sy redha jnji baby selmt.. Kita dah usaha skrg tawakal je..

4y ago

Semoga dipermudahkan urusan sis 🤲.. saya pun sama ada bsp 😢, harap" nnti jumpa doktor baby dah pusing balik 😭🤲..

Masa 34week scan baby saya pun songsang. Scan 36week baru kepala baby kebawah. Now 37week. Counting days. So, jangan risau sangat. In sha Allah dipermudahkan. Pujuk baby 😄 baby pusing2 gerak2 nanti.

4y ago

Harap" masa scan nnti kepla baby kat bawah 🤲😭.. skrng ni stiap hari doa n pujuk baby untuk pusing balik .. semoga urusan sis dipermudahkan nnti ..

Sy pernah baca ada orang share dulu..tak ingat detail..tp cara nya mcm dia paksa diri solat macam biasa..akhir nya baby dia brada dlm kdudukan spatut nya..

4y ago

InsyaAllah..smoga dpermudahkn sis & baby 💕