Baby songsang 34 week 3 days

Nak tanya .. kalau kandungan kita dah 34week then kedudukan baby dlm rahim songsang,rasanya boleh x posisi baby tuu kmbali balik ?? Rasaa takuttt ?? bila doktor cakap posisi baby songsang .. ada x siapa" sini yg ada pngalaman baby songsang masa Pregnant ? Boleh share x .. xdaa pngamalan sbb anak pertama ..

17 Balas

Sy masa 37w scan,baby melintang.. doc trus tahan wad 5hari sbb nk pantau.. 3hari awal baby pusing2,skjap kpala kt atas,skjap melintang,skjap kpla kt bawah.. pakar pun bingung sbb katanya kandungan prtama biasanya 37w dh xblh pusing2. 😅 hari ke3 doc ckp klu kedudukan sonsang,doc akan try pusing,. Tp hari ke4 elokk je baby kpla kt bwh smpai lh 48jam,trus doc bg discaj.. tp skg dh 40w1d masih blm bsalin. Dh over due 1hari.. 😖.. doakan sy ya ibu2.

4y ago

Ank llki ke scan? Jgn risau slgi pergerakan bb smua lancar.pglmn sy 42w2d..ank ketiga klr ,tu pun slps kna srh posa,esok nak opret,tgk2 ada pula bukaan..