baby bump

Mummy semua, nak tanya? normal ke kalau pregnant dah 4 bulan tapi perut tak nampak macam org preggy? Sbb saya ni anak first, ramai tegur perut tak nampak macam org pregnant. Tapi scan ada je. Jadi risau pulak

142 Balas

normal sis. sy pun sama gak mcm sis. naik sikit je perut. huhuhu... tanya opismate lain, katanya biasa 5 bulan ke atas br start naik besar sikit perut. sy pernah berfikir mcm sis. baby ni mcm ner? ok ke? nape aku ni aktif sgt x mcm pregnant? tp bila scan baby elok je membesar mcm biasa. lama² fikir selagi xde bleading atau apa² yg pelik² In Sha Allah baby selamat dan baik² je dalam perut ibu.

Sy ketiga tiga baby sampai 7 bulan x nampak..8 bulan baru nampak tpi org ckp x ketara , sy x kisah pun org ckp...lgi best 😊😊, ipar sy lgi lah...kmi x tau dia pregnant, dia dan suami pun x tau dia preggy...ada ptg ni dia sakit perut masuk hospital emergency...sekali doktor tu keluar dan ckp congrats encik...isteri encik dah bersalin..nahh hampir pengsan adik sy terkejut 🤣

4y ago

Hebat laa😁

Jgn peduli org ckp apa. Jaga baby dlm perut dn diri sendiri. Nti awk stress psl benda2 mcm tu. Baik awak abaikan je. Saya 8 months mcm perut 6 months tp baby saya lahir sihat je. It depends on people. Ada org badan memanjang baby pun ikut bentuk badan mak. Lagi2 klu kita perempuan mengandung tinggi baby tak berapa kelihatan. So awk jgn risau. Yg penting is baby and u are both healthy.

Sy dh dkt 9 bulan dah.. Org sllu ckp keciknyer baby bump.. Mcm 4 5bulan..mne2 g bila ckp 8lebih org xcaya..nurse pom ckp baby awk kecik ni sbb bump kecik😁tpi sy abaikan je.. Sbb dh g buat detail scan check baby.. Ukur kaki tgn kpla smua size ok je.. Normal.. So bila org ckp kecik.. Sy ckp biase la ikut mak.. 😁Maknyer kecik bsr2 bump xlarat bwk plak

3y ago

detail scan 18w - 26w

Sy pun org ckp perut xnmpk mcm pregnant. Tp sbb sy pakai baju longgar2 kot & mgkn mmg saiz janin & fizikal perut sy nmpk kecik. Lantak la org lain tegur kecik ke apa ke yg penting doc scan kata bby sihat, air ketuban ok, baby berat ok, kita pun sihat. Org yg kata tu bkn scan kite pun😊

Sya pun sama tp tpa tp sya dh g tau doctor n scan check semua doctor kta mmg mcm tu semua org xsama ad yg badan kecik dia mmg xbesr sgt n dia tgk perut sya dia kta mmg normal mcm nie..n klu sis risau or wht msa checkup tnya jew kt doctor nnti dia akn explains n xlar kita risau sgt kn...#sya 5bulan#

Sye pun 4 month ade je org kate xnmpk beby bump, sbb sye sndri pun mcm xnmpk bby bump, xpe sis bia je org nk kate, sbb sye bce apps ni la sye x terasa sgt org kate, at least kite thu ade org mcm kite bby bump kcik.. So aslkan baby sihat da ckup da, kite yg rse bby tu ade x, bkn org lain

Sama lah mcm saya, sampai ada yang katakan saya tipu preggy pulak 😭 sedih saya, orang lain ckp dorang 4 bulan dah nampak perut " nasib suami ckp bini aku chubby so bby dah terlampau cukup ruang dlm perut tu masa 4 bulan ni 😂 tapi sedih lah bila org ckp mcm tk mengandung je 😌

Saya ank first juga ni sis. Dah msuk 5 bulan tapi perut mcm buncit air jer. Semua kata ank saya pandai sembunyikan diri. Bila scan bukan main lincah dia main futsal dalam perut. Doktor kata itu normal. Tak kesah perut tu besar ke tak yg penting baby sihat dalam perut.

Saya 5 bulan pun x nampak lgi. Even time pregnant pun x pernh beli baju preggy sbb baju semua office tu boleh je pakai.. Dont worry about size. Malah saya bersyukur sbb x de la banyak nk workout untuk dptkn figure sblm preg & save money from buy new cloths. Yg penting bby sihat