Baby bump tak nampak normal atau tidak

Normal ke xnampak baby bumb lagi 16weeks 3days .. anak first .. risau pulak org tegur perut xnampak .. semoga anak mama sihat2 je ye dalam perut .. aminn 🤲🥰#ingintahu #firstbaby #firstmom

25 Balas

normal. saya lagi suka kalau saya xnampak baby bump lagi. sebab xpayah beli baju maternity 🤣 malas nak banyak baju maternity. kalau org tegur perut xnampak, mang bangga habis la saya. sebab saya memang jaga makan jaga berat baby dalam perut. sebab tu la xnampak. kalau org tu perli, memang saya basuh la otak dia, kata " alhamdulillah kandungan kalini xde la sampai nak tukar baju mengandung, xde la risau baby besar sangat. sebab takut jugak kalau baby besar nanti koyak besor. akak dulu perut nampok ke? bby berat bape? koyak stage berapa?" hamikkk. kita ni jaga, dia dok sibuk perut xnampak iiieee

2y ago

Betul.. betul.. betul... 🤭 sy 6 bulan baru nampak baby bump... org pun xthu saya mengandung.. 😁

norma asalkan bby sihat..sy masa mengandung perut kecil jee..sy selalu tanya pasal perut kecil dlm ni😅 risau perut tak nmpk..bila bby lahir ok je tak kecil tak besar sihat² je bby..baik ibu dlm group ni selalu jawap apa yg sy tnye trima kasih ibu² di sini

sy lg suka xnmpak baby bump.sbb sng nk pkai bju yg sedia ada je..btw,sy dh 6bulan,org xprsan pun preggy.Asalkn baby kt dlm sihat walafiat

2y ago

kann..sblu. preggy,suka pkai bju longgar2..

1st prgnnt xdek org luar tau saya prgnant sbb x nmpk perut.. smpai la da nk bsalin.. ni prgnant kli kdua da masuk 6 bulan pon same😅

sy nk msuk 29 weeks, ada org tegur kecil perut. mungkin badan kurus. sy ckp kecil ok la. besar2 kang sy takut xlepas kluar 😆

normal lah.. sbb baru first pregnant kan. sy dulu 7bln keatas baru nmpk perut itupun wktu dh 9bln org igt baru nk masuk 7bln 😁

2y ago

betul2.. sama ngn sy.. usia kandungan sy dh 9 bulan..tp perut bru nmpk..dan ramai ingt bru 7bulan.. sbb kecik.. pdahal tnggu bila2 masa je ni.. doc ckp sbb perut sy tebal dan sy tnggi rngka besar

normal je tu..nti dh 6 bulan ke ats nmpk la perut tu.sy dlu cmtu gk.🤭. ni ank yg ke4 still perut kecik

normal sis..ank prtama sy dlu 7bulan bru npk,skrg tgah prgnant ank kedua 5bulan dh npk baby bumb..

Normal tuh , kandungan baru 4 months , baby first memang lmbt , nnti 6 months keatas nampak tuhh

saya sudah nampak bby bump walaupun perut besar..kalau jalan susah nak sembunyi..