Nak tanya pasal baby bump

Normal ke pregnant 30weeks tapi tak nampak baby bump?? ramai tegur nampak macam tak pregnant. Last jumpa doctor masa 28weeks, berat baby 1.1kg dan baby sihat alhamdulillah.

12 Balas

Chill sis , saya pun 8 bulan tak nampak apa slim lagi hahaahahah . Dah buat details scan placenta ok , air ketuban oke , baby oke dah dekat bawah , berat pun okey , takut apa kan ? Janji kita sehat baby pun sehat berat 1.5kg jimat duit tak payah beli baju baru 😄😄

mcm saya hari tu, kalau dah cukup bulan (9bln) baby masih juga berat x progress, doktor suggested bersalin awal. berat baby saya 2kg tapi sihat alhamdulillah.. bersalin di minggu ke 37. doktor takut baby x cukup nutrisi.

Sebab bru 1.1kg kot… sy 28 weeks arituh dah 2.3kg… so jelas nampk baby bump tu.. yg paling penting dr ckp baby sihat…

Condition kandungan lg penting. Selagi dktr kata ok, mummy x perlu risau ye ☺️

Normal je. Saya perut 7 baru nampak sikit. Dont worry. As long as yr baby stay healthy.

normal . saya kena masuk wad sehari sebelum beranak . akak katil sebelah igt saya baru 4 bulan

Baby bump tak penting sis, yg penting baby kat dalam sihat. Jangan pedulikan mulut orang

saya 35 week baru nmpk baby bump. 1st baby☺️. asalkan baby sihat dh okkay dh sis

baby sihat tu yg penting. maknanya normal jela. apa orang lain kata tak penting pun

hi mommy. kalau mommy jenis badan kecil memang ada yang susah nampak.