baby bump 1st time pregnant

hi assalamualaikum. saya nak tanya, normal ke dah 12w tapi baby bump belum nampak? sebab saya menang jenis kurus and this is my first time pregnant. saya risau sebab perut belum nampak apa2 walaupon dah masuk 12w. kalau nak scan tiap minggu, rasa macam hmmmmm 😅😅 tapi risau perkembangan baby sebab perut belum nampk. need your advice #1st_pregnacy #help

6 Balas

1st pregnancy sy nak dah masuk 6 bulan baru nampak baby bump, pakai baju mengandung beria tp takde bump hahah. 2nd pregnancy ni 11w dah nampak baby bump. Normal utk 1st timer tak nampak bump, perut tak pernah meregamg lagi, rahim tak pernah membesar. Kalau kedua kali, perut cepat membesar sbb dah pernah besar sebelum tu

1y ago

thank you mommy. lega sikit hati bila dengar😬 moga yang baik2 saja buat kita semua

Normal. Cuba awak search size baby 12weeks besar mana. Di TAP pun ada. Pengalaman saya first baby, 3rd trimester baru nampak sebetulnya baby bump. 😊 Selagi doc tak cakap apa apa kelainan, perkembangan baby takde masalah. Then okay je. Tambahan baby bump kan aurat. No worries yerr ibu 🫶🏻

1y ago

Ohhh aloo, its okie ibu. Tunggu buka buku pink nanti utk tahu perkembangan baby. Semoga yang baik2 sahaja. 🫶🏻

saya skrg kandungan pertama berusia 12w jugak, 154cm 44kg, perut buncit skit. kalau lepas makan boolat teruss perut mmg nampak macam 5 6 bulan, mujur baju2 jenis besar😅

Saya pon sama kecik je. Risau jugak. Doktor cakap perut kita tak sama ngan orang lain. Sebab badan kita memang kecik. Janji masa scan anak sihat dan saiz baby pon okay.

12w kecik lagi sis. baby bump nanti masa 6-7 bulan baru nampak.

1y ago

ingatkan dah masuk 3 bulan dah besaq amd boleh nampak baby bump😂😂😂

Saye juga 12 week sist

1y ago

moga yang baik2 saja buat kita semua. aminnnnn